STOP THE PRESS!

Sampsa Astalan suomipop soi nyt diskopallon välkkeessä

Sampsa Astala, kuva: Ville Juurikkala

kuva: Ville Juurikkala

Raketin lailla soittolistoille suomenkielisellä popillaan noussut Sampsa Astala julkaisi tänään uusimman Mikä pahan tappais -biisin sekä musiikkivideon, joissa kumpaisessakin on mukana pilkkeenä silmäkulmassa sykkivä 70-luvun disko.

Tänään jo MTV3 Viihteessäkin nähdyn videon on ohjannut Joel Hiljanen, ja mukana videolla nähdään ilman maskeja nyt koko Sampsan niin sanottu ”Lordibändi” eli aikaisemmin hirviöyhtyeen riveissä vaikuttaneet Niko Hurme sekä Leena Peisala. Video on nyt katsottavissa täältä.

”Videoon haettiin fiilistä BeeGeesin Stayin’ Aliven videosta, missä veljekset kävelevät kaupungin lavasteissa rintakarvat röyheinä. Sijoitimme itsemme Helsingin Kallioon, tosin ilman rintakarvoja. Pientä juontakin on havaittavissa, jos oikein tarkkana on”, Sampsa kertoo hymyillen.

Mikä pahan tappais -teema on muhinut jo pitkään Sampsan pöytälaatikossa. Onpa melodiaa kehitelty myös jopa punttisalin soutulaitteessa.

”Aloin työstää siitä sellaista köyhän miehen funkia, jonka sanoituksen päähenkilö on perinteinen naistenmies, joka on kohdannut vertaisensa. Jopa niin, että hän taitaa jäädä tarinassa kakkoseksi. Sain Jarkko Martikaiselta kullanarvoisia kommentteja tekstistä. Eli kirjoitin sen moneen kertaan uusiksi”, Astala toteaa.

Biisin peilipallon lailla kimaltelevaan ”Michael Jackson meets ABBA” -väliosaan on haettu vaikutteita suoraan diskoaikakaudelta, jolloin instrumentaaliosat olivat voimissaan.

”Sovitus tehtiin kimpassa bändin kanssa. Halusimme tuoda tanssittavuutta mukaan, jotta keikoilla saataisiin ihmisten lanteet liikkeelle”, Sampsa lisää.

Ja keikkoja totisesti on tulossa – lanseerasihan Sampsa aikaisemmin kesällä kaikkiaan 106 keikkaa eli kaikki Suomen kaupungin sisältävän kiertuehankkeensa! Nämä keikat jatkuvat jo tänään, kun singlen ilmaista julkkarikeikkaa vietetään Silmu Pubissa kello 19.00. Bändi nähdään tänään ensimmäistä kertaa nelimiehisenä, kun myös Barbe-Q-Barbies-yhtyeestä tuttu kitaristi Kaisa Karjalainen on saatu mukaan.

”Vihdoinkin pääsen eroon kitarasta ja pääsen keskittymään laulamiseen ja yleisön kanssa flirttailuun,” kommentoi Sampsa rehellisesti.

Lähiaikojen keikkoihin tulee vielä lisäyksiä, tässä jo vahvistetut esiintymiset:

18.10. Qma, Silmu Pub, Helsinki
21.10. Qma, Hämeenportti, Somero
3.11. truba+Mötikkä, Henry’s Pub, Tampere
10.11. truba+Mötikkä, Katse, Jyväskylä
11.11. truba+Mötikkä, Hevimesta, Oulu
17.11. truba, Hemingway’s, Hämeenlinna
25.11. truba+Mötikkä, Henry’s Pub, Kuopio
2.12. truba+Mötikkä, Zet Baari, Salo
14.12. Qma, Old Story, Vantaa
10.2.2018 Qma, Hotelli Zilton, Loviisa
16.2.2018 Qma, Santa Fe, Raasepori
17.2.2018 Qma, Pub Grönan, Hanko

www.sampsaastala.fi