STOP THE PRESS!

Verhot-yhtyeen vuodenaikatrilogia saa tänään päätöksensä

Verhot, Kuva: Olga Williams

Kuva: Olga Williams

Ikuinen syksy -singleä juhlitaan Semifinalissa 2. marraskuuta

Keväällä upean vuodenaikatrilogiansa aloittanut melankolisen popin sanansaattaja Verhot julkaisee tänään tuon kokonaisuuden kolmannen ja samalla viimeisen osan. Ikuinen syksy -singlessä on selkeä hyvästijätön tunnelma, ja kuten yhtyeen päämies Mikko Pietilä kuvaileekin, biisi vie kuulijan matkalle sateiseen ja myrskyiseen syysiltaan.

Verhot on ainutlaatuinen pop-yhtye, joka yhdistää haikeuden ja synkätkin mietteet sulavasti melodisiin pop-koukkuihin. Bändin meininki tiivistyykin hienosti Ikuinen syksy -biisin kertosäkeessä:

”Kesän lapset tanssii auringossa / mut minä viihdyn aina paremmin varjoissa / minut pukee kauniisti ikuinen syksy.”

”Näissä laineissa tiivistyy biisin kertojan sielunmaisema, hän viihtyy hyvin kuolleiden lehtien koristamassa luonnossa, jonka syksyinen kauneus tuo lohtua”, Mikko Pietilä kertoo.

Kauniin maalailevasta tekstistä löytyy paljon myös perinteitä, ja biisin jo kuulleet ovat luonnehtineet kappaleen sisältävän aineksia niin New Orderilta kuin Vexi Salmelta. Nyt tuon mielenkiintoisen yhdistelmän voi kuunnella itse Spotifystä.

Verhot nähdään seuraavan kerran keikalla Helsingin Semifinalissa 2. marraskuuta, jolloin myös koko vuodenaikatrilogia kuullaan livenä!