_DSC8519

Suomi-palkintojen voittajat sekä ministeri Sampo Terho. Kuva: Tuukka Peltonen / EMG

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho palkitsi yhdeksän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla. Suomi-palkinto on Opetus- ja kulttuuriministeriön vuotuinen tunnustuspalkinto. Palkintoa on jaettu vuodesta 1993 lähtien.

Tämän vuoden palkinnot saivat laulaja-lauluntekijä Alma-Sofia Miettinen, kirjailija-ohjaaja Neil Hardwick, kirjailija-näyttelijä Anna-Leena Härkönen, elokuvaohjaaja Dome Karukoski, sisustusarkkitehti Yrjö Kukkapuro, kapelimestari Hannu Lintu, Mäntän kuvataideviikot ja Pori Dance Company. Lisäksi Ylen lastenohjelma Pikku Kakkonen palkittiin kunniakirjalla.

Suomi100-teema koskettaa kaikkia. Valinnat ovat syntyneet arvovaltaisen raadin kanssa yhteistyössä. Raatilaiset toivat omia näkemyksiään, ja lyhensimme listaa tarvittavaan määrään”, sanoo Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

Kukin palkittu sai 21 625 euroa, lukuunottamatta kunniakirjalla palkittua Pikku Kakkosta. Palkinnot myönnettiin Veikkauksen tuotoista.

Henkilökohtaisesti klassinen musiikki on minulle tärkeä. Pikku Kakkonen on minulle myös lapsuudesta erittäin rakas. Palkitsimme niin konkareita kuin tuoreita tähtiä”, jatkaa Terho.

Lähde: Kulttuurigaala / Life Style Invest