STOP THE PRESS!

Valotaidetta ja spektaakkeleita Fiskarsin Ruukissa

TuliValo

Kolmatta vuotta peräkkäin CulturaMobila yhteisötaideryhmä järjestää yhteistyössä Fiskars Villagen kanssa TuliValo teemakauden. TuliValo teemakausi koostuu valotaiteesta, jättinukeista, varjoteatterista, tanssista ja musiikista. CulturaMobila työskentelee jälleen yhteistyössä paikallisten asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa tarjotakseen elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikille.

Viimevuonna eläinaiheiset lyhdyt Fiskasinjoella keräsivät suuren suosion ja tänä vuonna nämä lyhdyt saavat yhden lisäelementin koristamaan jokea ja tuomaan valoa pimeään aikaan. Viitenä lauantaina CulturaMobila tuo Kuparipajan Mustaan saliin uuden näytelmän AINATAR. Jokaiseen esitykseen kuuluu myös loistelias tuliveistos Fiskarsinjoella. Esitykset lauantaisin klo 19. Vapaa pääsy.

 

Lyhtyjen tunnelmaa

Luonto ja eläinaiheiset lyhdyt valaisevat Fiskarsin Ruukkia ja jokea tunnelmallisesti ja tuovat tunnelmaa ja lämpöä keskellä pimeintä aikaa. Valoinstallaatiot johdattavat kävijää pitkin Fiskarsinjoen vartta kohden Kuparipajan Mustaa Salia, jossa CulturaMobilan esitykset järjestetään. Joella näet suuria lyhtyjä, jotka esittävät ikonisia eläimiä suomen luonnosta. Lyhdyt ovat nähtävillä ilmaiseksi koko teemakauden ajan Fiskarsin Ruukissa.

 

CulturaMobila  –AINATAR

CulturaMobila järjestää osana TuliValo -teemaa esitykset viitenä peräkkäisenä lauantaina. Esitykset koostuvat teatterista, visuaalisista taiteista, tanssista, musiikista, jättinukeista sekä tuli- ja valoveistoksista.

Näytelmässä AINATAR, pyörivä henki, loihtii uuden kauniin maailman myyttisen joen rannalle. Kaikki on hyvin kunnes nuori lohikäärme ja sen mystinen mestari heittävät Ainattaren syvyyksiin ja perustavat oman pelon ja inhon valtakunnan. Voidaanko AINATAR pelastaa ja tasapaino palauttaa?

Näytelmä soveltuu yli 7-vuotiaille.

 

– CulturaMobila r.y perustettiin 2005. Yhdistys on erikoistunut järjestämään suuria ulkoilma spektaakkeleja pääsääntöisesti pienillä paikkakunnilla paikallisten asukkaiden kanssa.–

Cultura Mobila työryhmä:

Julian Garner: käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja

Hanne Horte-Garner: lyhtyjen suunnittelija ja tekijä, taiteellinen suunnittelu, tuottaja, kääntäjä

Rasmus Pailos: säveltäjä

Juri Voijala|: Jättinuken  (Ainatar) tekijä/suunnittelija

Kati Sorvali: Jättinuken (Ainatar) suunnittelija

Seppo Pailos: valosuunnittelija

KELMU Karjaan elävän musiikin yhdistys: AV-tekniikan toteutus ja henkilöstö.

Kaikki esiintyjät, muusikot ja Marionettien operoijat ovat paikallisen yhteisön asukkaita.