STOP THE PRESS!

Jykevää on rakkaus: Agents – musiikkikomedia

Jykevää on rakkaus - Agents -musiikkikomedia. Keskellä Suvi-Sini Peltola, kuva: Kari Sunnari

kuva: Kari Sunnari

Esitys: Tampereen Työväen Teatterin iso sali 19.10.2017
Perustuu Seppo Saraspään romaaniin Ansiosidonnainen
Dramatisoinut: Taava Hakala
Ohjaus ja koreografia: Tiina Brännare
Kapellimestari: Pekka Siistonen
Lavastussuunnittelu: Jyrki Seppä
Pukusuunnittelu: Sinikka Zannoni
Valosuunnittelu: Juha Haapasalo
Äänisuunnittelu: Jarkko Tuohimaa
Bändinä: Alabama House Band:
Pekka Siistonen ja Ali Ahmaniemi (kosketinsoittimet), Vesa Hyrskykari (Kitara, saksofonit), Miika Perkiö (lyömäsoittimet) ja Teemu Broman (basso)
Näyttelijät: Jari Ahola, Mika Piispa, Suvi-Sini Peltola, Petra Ahola, Kristiina Hakovirta, Merja Koivula, Juha-Matti Koskela, Antti Lang, Jyrki Mänttäri, Jukka Saikkonen, Auvo Vihro
Arvio: 2,5/5

Bluesbrothersimaisesti pukeutunut suosikkiyhtye Agents on eksynyt Lapin ylhäisiin maisemiin ja lopulta he päätyvät Morottajan Teboilille. Sieltä saa taatusti ”tuoretta” kahvia ja rähmäviineriä. Nuori rakennusmies Asko (Lang) on juuri täyttänyt 40 vuotta, eikä vieläkään ole löytänyt itselleen naista. Hänen ystävänsä Jatkojohto (Ahola) ja Killeri (Piispa) päättävät hommata tälle synttäreiden kunniaksi venäläisen ilotytön Ninan (Koivula). Tästä lahjasta ei Asko aluksi oikein riemastu, mutta pikku hiljaa asiat lähtevät kuitenkin rullaamaan.

En tiedä olisiko pitänyt olla humalassa tätä esitystä katsoessani, mutta mieli teki poistua jo ensimmäisen puoliskon päätyttyä. Harvoin näin tökeröä tarinaa ja käsikirjoitusta olen nähnyt. Eivätkä sitä paranna edes hienosti sovitetut ja näyttelijöiden taidokkaasti tulkitsemat kappaleet. Varsinkin Suvi-Sini Peltolan alkupuolella esittämä Iso lemmen pala ja Kristiina Hakovirran Leningrad ovat ehdottomasti sellaisia esityksiä, että jo niistä pelkästään tähtien määrä nousee kahteen. Ennen kaikkea iso kiitos musiikin sujuvuudesta kuuluu Pekka Siistosen johtamalle Alabama House Bandille. Heidän ansiostaan tutut kappaleet kuulostavat hyvin tuoreilta,  mutta kuitenkin agentsmaisilta. Muuten Jykevää on rakkaus: Agents-musiikkikomedia oli valitettavasti suuri pettymys.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net