STOP THE PRESS!

Max Mannerin Loiset on Euroopan nykyisyydestä nouseva rikosromaani

LoisetMax Manner esittelee Loiset-romaanissa turkulaisen rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallion, jonka elämä ei enää ole entisellään Ruisrockiin kohdistuneen terrorihyökkäyksen jälkeen. Vaikka Hirvikallio on iskun tapahtuessa pidätettynä virantoimitoimituksesta, koskettaa tragedia häntä henkilökohtaisemmin kuin jutun varsinaisia tutkijoita.

Miksi Hirvikallion vaimo Noora oli festivaalialueella eikä siellä missä oli ilmoittanut olevansa – ja mihin kaikkeen tämä oli ulkomailla työskennellessään sekaantunut? Aviomiehen omatoimiset tutkimukset ulottuvat Mannerin nykyiseen kotikaupunkiin Luxemburgiin sekä Ranskan pohjoisrannikolle Viidakoksi kutsuttuun Calais’n pakolaisslummiin.

Ymmällään oleva poliisimies saa kannoilleen suurta rahasummaa peräävän varjostajan ja turvautuu vaimonsa ystävän apuun. Hellittämätön Hirvikallio joutuu hämmästelemään vuoroin luxemburgilaisen pankkipalatsin loistoa ja kurjuudessa sinnittelevien pakolaisten leiriolosuhteita. Kun mies lopulta alkaa ymmärtää mistä kaikessa on kysymys, on hänen oma henkensä ja terveytensä jo pahoin uhattuna.

Loiset, les parasites, on pakolaisleirin ryysyläisistä käytetty pilkkanimi, mutta voiko kauniimmalla nimellä kutsua sitä eliittiä, joka ei epäröi käyttää hädänalaisia ihmisiä järjestelmällisesti hyväkseen. Max Mannerin (s. 1965) trilleri nostaa esille koko eurooppalaisen yhteiskunnan kasvavan eriarvoistumisen ja kysyy samalla, voiko tilaisuus tehdä kenestä tahansa varkaan.

 

Max Manner on haastateltavana Helsingin Kirjamessuilla Dekkarilauantain ohjelmassa Mika Waltari -lavalla la 28.10. klo 12.30 sekä Minna Canth -lavalla su 29.10. klo 10.30. Max Manner signeeraa uutuuskirjojaan Arktisen Banaanin osastolla 6f40 pe 27.10. klo 18.00, la 28.10. klo 13.00 ja 16.00 sekä su 29.10. klo 11.00. 

 

Max Manner

Loiset

ISBN 978-952-270-359-0

374 s. Arktinen Banaani 2017.