STOP THE PRESS!

Scott Turow saapuu Helsingin kirjamessuille kertomaan tuoreesta dekkaristaan

Scott Turow, © Jeremy Lawson Photography

Scott Turow, © Jeremy Lawson Photography

Oikeussalidraaman mestarin Scott Turowin viimeisintä trilleriä, ympäri maailmaa tänä syksynä julkaistua Todistajaa, on kehuttu hänen kunnianhimoisimmaksi ja monisyisimmäksi teoksekseen. Kirja on teemoiltaan äärimmäisen ajankohtainen – se kuvaa pysäyttävästi muun muassa kansainvälistä pakolaisuutta ja humanitaarisen avun ongelmallisuutta.

Scott Turow on tulossa Helsingin kirjamessuille sunnuntaina 29.10. Hän esiintyy messuilla seuraavasti:

11.00–11.30 Mika Waltari -lava
12.30–13.00 Rosebudin lava
16.00–16.30 Akateemisen kirjakaupan lava

Turowia haastattelee Boreniuksen lakimies Seppo Kemppinen. Ohjelmien jälkeen on signeerausta lavojen yhteydessä ja Art Housen osastolla 6 f 60.

Viisikymppinen amerikkalaisjuristi Bill Ten Boom saa odottamattoman työtarjouksen kansainvälisen rikostuomioistuimen palvelukseen Haagiin. Bosnian sodan jälkeisessä kaaoksessa pakolaisleirillinen romaneja on kadonnut kuin taivaan tuuliin, ja yllättäen esiin on astunut todistaja, joka väittää nähneensä joukkomurhan.

Tutkimukset kuljettavat Ten Boomia Haagin kaduilta Balkanin korruptoituneisiin kyliin ja lain rajoja kiertäviin kokouksiin Washington DC:hin. Tapauksessa kaikilla tuntuu olevan salattavaa. Voiko todistajan kertomukseen luottaa? Mitä tekemistä Yhdysvaltain Nato-joukoilla on asian kanssa?

Yhdysvaltalainen Scott Turow on maailmanlaajuisesti menestynyt jännityskirjailija ja asianajaja. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja myyty yli 30 miljoonaa kappaletta, ja ne ovat New York Timesin bestsellerlistan kärkeä.

 

Scott Turow
Todistaja
Suomentanut Kaisa Ranta
528 sivua
Saatavilla painettuna kirjana ja sähkökirjana