STOP THE PRESS!

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Sipoon herttua saa ensi-iltansa keväällä 2018

Kari Hietalahti ja Mitta Sorvali, kuva: © Yellow Film & TV

Kari Hietalahti ja Mitta Sorvali, kuva: © Yellow Film & TV

Komedian keinoin suomalaista korruptiota kuvaavan Elisa Viihteen alkuperäissarjan keskeisissä rooleissa nähdään mm. Kari Hietalahti, Pekka Strang, Riku Nieminen ja Pirjo Heikkilä. Oivaltavan komedian ohjaa Teppo Airaksinen.

Elisa Viihteessä keväällä 2018 ensi-iltansa saava Sipoon herttua kertoo komedian keinoin suomalaisesta korruptiosta ja sen tähtinä nähdään kova kaarti kotimaisia eturivin näyttelijöitä. Mukana ovat mm. Kari Hietalahti, Riku Nieminen, Pekka Strang, Pirjo Heikkilä, Mari Perankoski, Taneli Mäkelä ja Ville Myllyrinne. Yellow Film & TV:n tuottaman sarjan ohjaa lukuisia menestyskomedioita ohjannut Teppo Airaksinen (Napapiirin sankarit 2, Putous, Downshiftaajat, Kimmo, Pasila 2.5) ja sen ovat käsikirjoittaneet Atte Järvinen (mm. Itsevaltiaat, Downshiftaajat, YleLeaks ja Pasila) ja John Lundsten (mm. Pasila – 2.5. The Spin-Off ja Putous).

– Lähdin seikkailumielellä tekemään Sipoon herttuaa. Sarjan maailma on mielenkiintoinen ja aihe ajankohtainen. Komedian keinoin tämän tyyppiseen sisältöön saadaan juuri oikea sävy. Myös näyttelijät ovat olleet innoissaan tekstistä, kommentoi Airaksinen tekeillä olevaa sarjaa.

– Alkuperäissarjamme ovat Elisa Viihteen katsotuimpien ohjelmien joukossa. Komediasarjat kiinnostavat katsojia ja Sipoon herttuassa käsitellään komedian keinoin suomalaista korruptiota – jota päähenkilö ei korruptioksi tunnista. On hienoa jatkaa yhteistyötä Downshiftaajien tekijöiden kanssa ja tuoda tämä oivaltava komedia Elisa Viihteeseen, toteaa puolestaan Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Jo aiemmin ilmestyneitä Elisa Viihteen alkuperäissarjoja ovat muun muassa Downshiftaajat, Ismo, Konttori ja Pää edellä.

SYNOPSIS
Sipoon herttua on komedia korruptiosta sekä perheenisä ja bisnesmies Pasi Kovalaisesta, joka on koko elämänsä rakentanut imperiumiaan pitkälti kyseenalaisin keinoin. Itse hän ei koe olevansa rikollinen, vaan korkean verotuksen ja kankean byrokratian kanssa painiva kadunmies, joka vain yrittää ansaita elantonsa. Nyt Pasin toimista ja bisneksistä kuitenkin kiinnostutaan, ja syyttäjä panee rikostutkijat Salla Rusin ja Kalle Mahosen tutkimaan kaikkea, mitä Pasi tekee. Strategia on saada hänet kiinni edes jostain ja sitä kautta telkien taakse. Samaan aikaan myös muuan toimittaja sekä joukko muita ihmisiä haluaa Kovalaisen pään vadille.

SIPOON HERTTUA / ROOLITUS:
PASI KOVALAINEN – Kari Hietalahti
SALLA RUSI – Pirjo Heikkilä
KALLE MAHONEN – Riku Nieminen
JANI GUSTAFSSON – Pekka Strang
JAANA KOVALAINEN – Mari Perankoski
PASI JUNIOR – Antti Heikkinen
SABINE – Aamu Milonoff
JUKKA VANHATALO – Taneli Mäkelä
TERO RISKI – Juho Milonoff
PIRJO HAAVISTO – Miitta Sorvali
JOUNI HAAVISTO – Matti Onnismaa
TAPANI MASKULA – Ville Myllyrinne
TEPPO IKONEN- Ernest Lawson
MIKA RANTAMÄKI- Miika Laakso
PUHAKKA – Juhani Laitala
NURMI – Iida-Maria Heinonen