STOP THE PRESS!

Kiitä kyläsi kartalle!

Kiitos on tärkeä sana, mutta jää usein sanomatta. Siksi luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot haastaa kaikki suomalaiset osallistumaan Koko Suomi kiittää -tempaukseen ja kiittämään kylänsä kartalle.

Yhteisön vuoden alussa käynnistämä Koko Suomi kiittää -tempauksen tavoitteena on, että jokaisessa Suomen kunnassa paikallisia ikärikkaita ja heidän työpanostaan isänmaan eteen muistettaisiin juhlalla tai tapahtumalla. Kiitostalkoohenki on levinnyt hienosti ympäri maan ja kiitoskartalla komeilee jo 111 Suomen hyvinvointia rakentaneelle sukupolvelle järjestettyä tapahtumaa!

”Kiitosjuhlat voivat olla mitä tahansa lettukesteistä Lauantaitansseihin ja kaikkea siltä väliltä. Tapahtuman koolla tai sisällöllä ei ole väliä. Vain se merkitsee, että  ollaan yhdessä vanhempien sukupolvien kanssa kiitollisuutta osoittaen”, toteaa Siskot ja Simot -yhteisön toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Kuluvan vuoden aikana järjestettyjen tapahtumien kirjo onkin melkoinen. Turussa kolmesataapäinen kunniavierasjoukko pääsi nauttimaan tangoprinsessa Janiina Lehtosen ja Finlanders -yhtyeen Jussi Lammelan konsertista, kun taas Kouvolassa avantouintiseura Halla-Hileet ry kutsui kauden päättäjäisiin kunniavieraiksi joukon palvelutalojen asukkaita. Helsingissä puolestaan Mummodisko houkutteli Tavastialle 721 senioridiskoilijaa ja Iisalmessa paistettiin mölkkykisailun päätteeksi makkaraa. Tulevana lauantaina Järvenpäässä järjestetään tempauksen pääjuhla, jossa lavalle nousee suomalaisen sielunmaiseman maalari Katri Helena, ja Kiuruvedellä kiitetään ”Runohetki” -kiertueella kyläntaloissa.

”Vanhukset olivat hyvin iloisia ja liikuttuneita saamastaan huomiosta ja erityisesti siitä, että nuorilla oli iso rooli toteutuksessa ja järjestelyissä”, kerrotaan juhlien merkityksestä esimerkiksi Mänttä-Vilppulasta, jossa kiitettiin Suomi100 -kahveilla.

Juhlavuotta on hyvin jäljellä niidenkin paikkakuntien lähteä mukaan, joissa talkoisiin ei vielä ole osallistuttu. Siskot ja Simot -yhteisö ja tempauksen  kumppaniverkosto haastaakin kiittämään vaikkapa järjestämällä paikallisille vanhuksille kiitoskahvit 5.12. itsenäisyyspäivän #etkot -hengessä tai pistämällä pystyyn itsenäisyyspäivän kisastudion Tuntemattoman sotilaan tai Linnan juhlien merkeissä.

Koko Suomi kiittää -hanke on osa virallista Suomi100 -ohjelmaa ja sen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Lisätietoja tempauksesta ja vinkkejä juhlajärjestelyihin: www.kokosuomikiittaa.fi