STOP THE PRESS!

RinneRadion Yasmin soittoon BBC:llä

Rinneradio - YasminTapani Rinteen johtama RinneRadio on jälleen aktivoitunut, ja vastikään julkaistu Yasmin-single on viemässä paitsi RinneRadiota paitsi kotimaan keikoille, jo nyt bändi on löytänyt tiensä myös Iso-Britanniaan BBC:n radioaalloille. Tämä urbaanin elektronisen jazz-ambientin ehdoton kotimainen ykkkösnimi päätyi kanavan Mary Anne Hobbsin suositusten kärkeen, koko lista on tsekattavissa nyt täältä Yasmin löytyy myös BBC Music Recommends -listalta.

RinneRadion uuden singlen on julkaissut brittiläinen The Ambient Zone -levy-yhtiö, ja alan lafkan saaminen biisin taakse ja varsinkin instrumentaalimusiikin päätyminen BBC:n soittolistalle ovat olleet Tapani Rinteelle hienoja yllätyksiä.

Yasmin-singlen tunnelma onkin vangitseva, jopa hypnoottinen, ja siihen on selkeä syy:

”Halusin säveltää kappaleen, jonka melodia rakentuu periaatteessa vain yhdestä sävelestä – etäisesti päässäni oli soinut evergreen One Note Samba. Valitsin f-sävelen. Sitä rytmittämällä ja muutamien apusävelien avittamana, joka on lipsahdus dogmasta, täytyy myöntää, syntyi bassoklarinetilla soitettu meditatiivinen melodia, jonka ympärillä muut soittimet tekevät omia kaarroksiaan ja kuvioitaan. Vesirummun rauhallinen pulputus sitoo musiikin eri elementit yhteen harmoniseksi kudokseksi. Ei tullut sambaa vaan kaunis balladi RinneRadion ambient-settiin”, Tapani toteaa.

Yasminilla ovat mukana RinneRadion Rinne–Mikkonen–Hannukainen-trion lisäksi myös Iro Haarla (piano), Aino Kurki (kantele), Pekka Kuusisto (viulu) sekä Lauri Wuolio (cupola).

RinneRadio esiintyy Suomessa alkavan talven ja kevään aikana muutamissa valikoiduissa tapahtumissa, joista nyt julkistetaan seuraavat:

14.11. Tampere Museo Milavida Silent Night
19.1. Helsinki Kallion kirkko Harmonia – Ambient messu
14.4. Helsinki Kallion kirkko Unelmien sielunmessut

Kuuntele Yasmin Spotifystä tai Youtubesta.

Saatavilla myös täältä.

www.rinneradio.com
www.theambientzone.co.uk
www.theambientzone.co.uk/artists/rinne-radio

Kaikki Tapani Rinteen keikat:
tapanirinne.com