STOP THE PRESS!

Avain universumiin on ehkä löytynyt – mutta missä mahtaa olla ovi?

Universumin avainJoskus voi löytyä avain, joka ei sovi yhteenkään tiedossa olevaan lukkoon, mutta juuri siitä voi alkaa huikea seikkailu. Anne Muhosen sarjakuvaa ja valokuvia yhdistävässä Universumin avaimessa päähenkilöiden käsiin on päätynyt salaperäinen kapine, jonka avulla saattaisi ratketa koko maailmankaikkeuden arvoitus. Mutta ensin täytyy löytää ovi, johon avain sopii.

Kallen löydettyä oudon avaimen alkaa oikean oven etsintä. Operaatioon osallistuu Kallen paras ystävä Hirppa, vesilammikon takana aukeavassa maailmassa asustava poika. Muuten Hirppa voisi muistuttaa ketä tahansa kaveria lätäkön tällä puolella, mutta hänen päästään sojottavat pitkät puunoksasarvet. Tähän asti Kalle onkin ollut ainoa, joka on pystynyt näkemään Hirpan ja juttelemaan tämän kanssa. Tilanne muuttuu Ainon liittyessä joukkoon, kun tyttöön kovasti mieltyvä Hirppa tulee näkyväksi myös hänelle.

Tarinan todistusaineisto luovutetaan kaikkien pohdittaviksi. Näin lukija kutsutaan mukaan avainkaartiin keräämään ja tallentamaan uusia vihjeitä.

Lasten ja varhaisnuorten sarjakuvaa on ollut tarjolla kovin niukasti. Tähän tarpeeseen tulee Universumin avain, joka sisältää uteliaisuutta ja mielikuvitusta kutittelevan tarinan houkutellen lukijaa salapoliisipuuhiin.

Anne Muhonen (s. 1979) on tuottelias kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Universumin avain on hänen 16. teoksensa.

Universumin avain -kirjaan voi tutustua myös esittelyvideosta: https://youtu.be/yJ0fpuxqX6E

 

Anne Muhonen on haastateltavana Helsingin Kirjamessujen Magia-lavalla pe 26.10. klo 13.30 ja signeeraa sen jälkeen klo 14.00 sekä la 28.10. klo 10.00 Arktisen Banaanin osastolla 6f40. Muhonen on mukana myös Finlandia-talossa järjestettävillä Lasten Kirjamessuilla 27.-29.10. ja signeeraa uutuuskirjaansa tapahtumassa pe 27.10. klo 11.00.

 

Anne Muhonen

Universumin avain

ISBN 978-952-270-333-0

64 sivua. Arktinen Banaani 2017.