STOP THE PRESS!

Wings of Comedy – Sami Hedberg & Niko Kivelä

Wings of Comedy - Sami Hedberg & Niko KiveläEsiintyjät: Sami Hedberg, Niko Kivelä, Zaani
Arvio: 3,5/5

Kun kaksi suomalaisen stand up -komiikan eturivin hemmoa lähtee kolmenkymmenen paikkakunnan kiertueelle, kyseessä ei ollut mikään pieni juttu. Eikä se ollut sitä myöskään Lahden Sibelius-talossa, jossa tämä taltiointi on tehty. Kun on nähnyt liveversion tästä showsta, niin sitä ajattelee, kuinka tuo oikein sitten toimii dvd-versiona? Iskeekö jutut? Onko sitä hassunhauskaa fiilistä kuin isossa salissa? Päätin rohkaista itseni ja katsoa tämän Lahden keikan.

Hedberg vetäisee juttunsa uskottavasti ja ennen kaikkea saa siihen ilmettä omilla vekkulimaisilla naamanvääntelyillään. Kuten arvata saattaa, yleisöhän on ihan täpinöissään. Kivelä puolestaan pistää ihan toisenlaisen vaihteen päälle – hänen juttunsa ovatkin raisumpia. Rankasta huumorista huolimatta Kivelä jää settinsä alkupuolella alakynteen esiintyjäkumppaniinsa verrattuna, mutta onneksi mies tekee kunnollisen ryhtiliikkeen ja juttu lähtee kunnolla nousuun. Täytyy myöntää, että nämä herrat kyllä osaavat tehdä suomalaisittain näyttävää stand up -showta, joka ei häpeile olla iso ja mahtava ison maailman tyyliin.

Itse näin miehet lavalla Tampere-talossa, joten oli helppo heittäytyä juttuun mukaan. Kun kyseessä on kuitenkin taltiointi, niin osa livefiiliksestä jää uupumaan. Syy on ihan siinä, että stand up on parhaimmillaan livenä ja ehkä hivenen pienemmässä paikassa, josta saisi ehkä intiimimmän otteen. Nyt höhötys jää hieman puolitiehen, mutta lämppärinä toiminut Zaani, jonka osa löytyy lisämateriaaleista, meinaa varastaa näiltä äijiltä shown. Siksi olisikin mielellään toivonnut hänen osuuttaan pidemmäksi. Joka tapauksessa kokonaisuus ei ole huono ollenkaan, mutta kun tuota livefiilistä ei oltu kunnolla saatu taltioitua, niin puolikas tähti poistuu siiviltä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Sami Hedberg Entertainment, 2017