STOP THE PRESS!

Aku Louhimies käytti Tuntemattoman sotilaan tekoon 10 vuotta

Ohjaaja Aku Louhimies - Kuva: Juha Mustonen © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Ohjaaja Aku Louhimies – Kuva: Juha Mustonen © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Tuntematon sotilas ja sen hahmot ovat myös johtamisen klassikoita. Koskela on monille suomalaisille hyvän johtajan esikuva ja Lammio sen irvikuva. Mitä elokuvan ohjannut Aku Louhimies itse ajattelee johtamisesta?

Elokuvan tekeminen on valtava ponnistus, joka koostuu lukemattomista työtunneista, yksityiskohdista ja jatkuvista päätöksistä. Tuntematon sotilas -elokuvan tuotannon mittasuhteita kuvaa, että sen tekemisessä on ollut mukana yli 5 000 ihmistä. LähiTapiola kysyi Aku Louhimiehen ajatuksia johtamisesta.

–        Uuteen elokuvaan tarttuessa tärkeintä on tavoitteen kirkastaminen ensin itselle ja koko työryhmälle. Miksi haluamme käyttää useita vuosia elämästämme juuri tämän elokuvan tekemiseen? Tuntematon sotilas on vienyt lähes 10 vuotta itseltäni, mutta se on tuntunut erittäin tärkeältä elokuvalta tehdä, Louhimies sanoo.

Louhimiehen mukaan johtaminen palautuu aina tiimin kanssa jaettuihin yhteisiin arvoihin. Tuotannon ydintiimillä on oltava yhteinen näkemys tavoitteesta, jonka pohjalta jokainen pystyy työskentelemään itsenäisesti ja samaan suuntaan.

–        Työssäni olen eräänlainen asiantuntijoiden johtaja. Ihmiset ympärilläni ovat jokainen oman alansa asiantuntijoita – en voi kertoa heille, että miten heidän pitää tehdä työnsä. Odotan heidän tuovan asiantuntemuksena esiin ja kertovan näkemyksensä epävarmassakin tilanteessa. Kuvauksissa ei ole mahdollista enää palata edelliseen päivään, Louhimies kertoo.

Katso Louhimiehen haastattelu tästä: https://youtu.be/-f2AkrqbZZI

 

Ohjaaja Aku Louhimiehen 5+1 teesiä johtamisesta:

1)     Kirkas yhteinen tavoite. Koko ydintiimin on jaettava yhteinen tavoite ja näkemys pystyäkseen toimimaan yhdessä. Mikä on tärkeää juuri meille ja miksi teemme tätä elokuvaa.

2)     Johtajan on oltava läsnä. Haluan johtajana olla aina itse paikan päällä. Sähköpostilla ei voi johtaa, koska innostus tarttuu muihin ihmisiin parhaiten kasvotusten.

3)     Päätökset on tehtävä nopeasti. Luotan päätöksenteossani paljon intuitioon. Elokuvan ohjaamisessa joudun tekemään päivittäin satoja päätöksiä: isoja ja pieniä. Kaikki päätökset eivät aina onnistu, mutta niiden kanssa on opittava elämään.

4)     Ole johtajana oma itsesi. Sain opiskeluaikana hyvän vinkin opettajaltani. Hän sanoi, että parasta on olla vain oma itsensä – ei kannata yrittää esittää ohjaajan roolia.

5)     Kokoa ympärillesi osaajia, joihin luotat. Kokoan tuotantoon aina siihen sopivan osaajien tiimin. Minun pitää ymmärtää, mitä ihmiset ympärilläni osaavat ja tekevät, mutta he ovat oman alansa ammattilaisia.

+ 1 Virheet voivat olla hyvästä. Elokuvan tekemisessä tulee aina yllättäviä tilanteita ja virheitä. Kaikki ei mene suunnitelman mukaan, mutta se voi tuottaa suunniteltua paremman lopputuloksen.

LähiTapiola on yksi Tuntematon sotilas -elokuvan pääyhteistyökumppaneista ja suurimmista rahoittajista.

Lähde: LähiTapiola