STOP THE PRESS!

Nuoren naisen tarina postikorttialbumissa

Nuoren naisen tarina postikorttialbumissaPostimuseo avaa Vapriikin kokouskäytävällä 31.10. pienoisnäyttelyn ”Eläintarha 4 – Nuoren naisen tarina postikorttialbumissa”. Näyttely kertoo Gesonda Söderbergin elämänvaiheista ja henkilöhistoriasta hänelle osoitettujen postikorttien välityksellä. Näyttely on esillä 26.11.2017 saakka.

Gesonda Söderbergin postikorttialbumi löytyi sattumalta Orivedeltä. Gesonda sai vuosina 1898–1903 noin 800 postikorttia. Korttien sisällöistä selviää, että kortit kertovat Gesondan perheestä ja ystävistä, heidän matkoistaan, työn teosta ja Suomen historiasta.

Näyttely kertoo myös, millainen inhimillinen ja sosiaalinen rooli postikortilla oli 1900-luvun alussa. Tarve olla yhteydessä ja osoittaa välittämistä on ollut yhtä suurta kuin nyt, mutta sähköisen viestinnän sijaan käytettiin postikorttia. Samalla postikorttien kuva-aiheet kertovat ajankohdan yhteiskunnallisesta tilanteesta.

Näyttelyn on tuottanut postikorttivaikuttaja Markku Laakso/Paletti ja taustatyön on tehnyt kustannustoimittaja Anita Seppovaara. Näyttelyn nimi Eläintarha 4 pohjautuu Gesondan perheen osoitteeseen Helsingissä, Eläintarhan huvila 4.

Näyttelyyn liittyy 24.11. klo 12–13 senioriperjantain ohjelmaa, jolloin Markku Laakso kertoo Gesonda Söderbergin postikorttialbumin tarinan ja mitä kaikkea vanhat postikortit voivatkaan kertoa.

Postimuseo sijaitsee museokeskus Vapriikissa, osoitteessa Alaverstaanraitti 5, Tampere.