STOP THE PRESS!

Terävä satiiri johtajuudesta Lilla Teaterniin

Vinterkriget – here we go againSara Ehnholm Hielmin palkittu Vinterkriget – here we go again saa ensi-iltansa 16. marraskuuta Lilla Teaternissa. Nimestään huolimatta teos ei ole sotakertomus. Kirjailija sijoittaa nykyajan johtamisstrategiat sodanajan korsuun ja piirtää samalla terävän kuvan satavuotisesta Suomesta.

Ehnholm Hielm kirjoitti Vinterkriget – here we go again -näytelmän REKO-teoskehittämisohjelman puitteissa, ja se esitettiin muutaman kerran Teatteri Viiruksen Textfest-festivaalin aikana 2015, jonka jälkeen teos sai suomenruotsalaisen näytelmäkirjailijapalkinnon sekä oli Lea-palkintoehdokkaana.

Saran tekstiin on helppoa samaistua. Satiiri osuu ja uppoaa. Kun uusi johtotroikka yrittää johtaa sotaa organisaatiomuutoksen, uusien asiakasryhmien etsimisen ja voiton maksimoinnin kautta, tunnistamme riistokapitalismin oikean luonteen ”, sanoo ohjaaja Arn-Henrik Blomqvist .

Tämä on Lillanin epävirallinen panos Suomen juhlavuodelle. Terävä, ajankohtainen, hauska mutta myös koskettava. Ja sopivasti pikkujouluaikaan ”, lisää Lillanin taiteellinen johtaja Marina Meinander.

Vinterkriget – here we go again  on reilun tunnin mittainen esitys ilman väliaikaa. Lavalla nähdään Peter Kanerva, Linda Zilliacus, Kris Gummerus, Sanna Majuri, Joachim Wigelius, Pia Runnakko  sekä  Alex Holmlund . Lavastuksen on suunnitellut Katarina Kirjavainen ja puvut Elina Kolehmainen . Esitys tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.