STOP THE PRESS!

South Park: The Fractured But Whole

South Park: The Fractured But WholeKehittäjä: South Park Digital Studios, Ubisoft San Francisco
Julkaisija: Ubisoft
Arvio: 4/5

Trey Parkerin ja Matt Stonen luoma South Park -animaatiosarja on ehtinyt ilahduttamaan tai suututtamaan aikuisyleisöä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Sarja on poikinut elokuvan lisäksi myös oheistuotebisneksen, joka ei ole mitään pientä nappikauppaa. Myös peliteollisuus huomasi southparkilaiset, sillä ensimmäinen peli ilmestyi vain vuotta myöhemmin. Kun kuvioihin ilmestyi reilu kymmenen vuotta myöhemmin maailman yksi suurimmista pelitaloista, Ubisoft, syntyi täysin uudenlainen roolipeli South Park: Stick of Truth (2014). Samalla se oli myös ensimmäinen peli, jonka tekemiseen osallistuivat myös sarjan luojat Parker ja Stone. Sama yhteistyö jatkuu nyt uudessa South Park: The Fractured But Whole -pelissä.

Vaikka kyseessä onkin jatko-osa edelliselle pelille, niin loppujen lopuksi uusi pelaaja pääsee siihen kiinni yllättävänkin helposti. Mieleen tulee, että kyseessä on virtuaalinen South Park -episodi, jossa pelaaja voi viedä hommaa eteenpäin. South Parkiin on muuttanut uusi lapsi nimeltään The New Kid. Nopeasti hän ystävystyy tuttujen hahmojen kanssa ja pääsee mukaan näiden leikkeihin. Tällä uudella hahmolla on yksi erityinen ominaisuus: voimakkaat pierut. Tilanne on South Parkissa vakava, sillä kaupunkia vaivaa rikollisuus. Pojat heittävät supersankariasusteet ylleen ja lähtevät jahtaamaan rikoksen tekijää.

Jos tätä peliä voisi jotenkin osuvasti kuvata, niin kyseessä on kuin yksi pidennetty jakso tästä mainiosta sarjasta. Ainakin allekirjoittanutta se viehätti sen verran, että unohtui kelloon tiiraileminen kokonaan. Luvassa on mm. sarjan alkuajoilta tuttuja alienien suorittamia kaappauksia ja sivujuonessa ilmaantuu myös parodiaa 80-luvun fantasiapeleistäkin. Vaikka menoa ja meininkiä on, niin sarjalle ominainen räväkkä huumori suorastaan loistaa poissaolollaan. Se pudotti pelin tähtimäärää yhdellä.  Muuten The Fractured But Whole on ihan yllättävän hyvä ollakseen tunnettuun televisiosarjaan perustuva peli.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by South Park Digital Studios & Ubisoft, 2017