STOP THE PRESS!

Boycott – The Mighty

Boycott - The MightyTuotanto: Okko Laru
1. Thunder 2. Partners in Crime 3. Still I Rise 4. Spirit of Liberty 5. Bittersweet 6. Fire in the Heart 7. Love is a Minefield 8. Hour of the Wolf 9. Perfect Night 10. American Song 11. Sirocco 12. No One, Babe
Arvio: 3/5

Boycott is back! Jotenkin tämä ilahduttava tieto on mennyt vähän ohi mutta uskottavahan se on kun korvakäytäviin kaikuu tuttu Tommi Läntisen räkä-ääni. Aikoinaan pikkunassikkana tykkäsin erittäinkin kovasti Gotta Rock-, Cool Cool Woman- ja My Sharona- kappaleista, muiden muassa. Näistä viimemainittuhan toki oli The Knack-cover mutta tyylikkäästi toteutettu sellainen. Nyt ei sattuneesta syystä Hombre enää tietenkään ole mukana mutta Läntinen on kasannut ympärilleen uskottavan rokkiretkueen kuin aseveljensä muistoa kunnioittaen.

Ja miltäs Boycottin uusi tuleminen sitten maistuu? Ei pöllömmältä, joskin aika peruskuvioillahan tässä mennään. Pieni väsymys hommasta paistaa, ei siis sellainen uudelleen tulemisen into, joka hommasta kaiken järjen mukaan pitäisi paistaa läpi mutta kyllähän tässä ihan hetkensä on. Mitään kovia radio- saati stadionluokan hittejä ei ole pitkähköksi venyneen tauon aikana syntynyt mutta ihan kivoja ralleja yhtä kaikki. Sovituksissa ei ole samanlaista hullua pompöösiyttä kuin muinoin ja esimerkiksi torvia käytetään säästeliäästi. Ehkä ihan hyväkin sitten niin.

Läntisen tunnistettava laulusaundi, joka tässä välillä on profiloitunut vähän turhaankin irvileukojenkin suosikkimateriaaliksi, on ennallaan ja hyvässä kondiksessa. Hyvä siis olisi, jos äänelle olisi jotain mielekkäämpää laulettavaa. Nyt vaan valitettavasti on niin, että levyn biisimateriaali jää aavistuksen valjuksi. Kovan yrityksen kyllä aistii mutta henki ja rentous uupuu ja sen myötä aika paljon.

Yksittäisistä kappaleista esimerkiksi Spirit of Liberty on kyllä kivasti rakennettu pikkurokkipala ja sitä edeltävä sinkkubiisi Still I Rise myös kelpo kappale mutta ei vaan sellainen, joka jättäisi mitään jälkiä korvien väliin tai jäisi päähän soimaan. Bittersweet nousee levyn helmeksi yksinomaan upeaäänisen Ina Forsmanin astuessa duetoimaan punatukkaisen päävokalistin rinnalle. Forsmania olisi voinut käyttää usemmassakin kappaleessa ihan helposti ilman vaaraa ryöstöviljelystä. Levy on ihan hyvän mittainen näinkin mutta olisiko siihen voinut ympätä mukaan myös vuoden 2007 singlet Hey, Lord (Don’t Ask Me Questions) ja Keep Things Alright? No ei varmaan, kunhan pyörittelin, kyseiset biisit kun menivät suurelta osalta yleisöä (lue: allekirjoittaneelta) vähän ohi.

En tiedä mikä on levyn kohdeyleisö, mutta onhan tämä ihan kelpo, joskin tasapaksuhko, paluupaketti niin uusille kuin vanhoillekin Boycottin ystäville. Nostalgiapisteitä yhtye ainakin kerää laariinsa.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Lasso, 2017