STOP THE PRESS!

Pyynikin Käsityöläispanimo haastaa pian jättipanimot

Pyynikin käsityöläispanimoOsakeanti Invesdorissa lähtenyt hyvin käyntiin – aikaa merkitä vielä reilu kuukausi

Pyynikin Käsityöläispanimon kasvu on ollut alusta asti vahvaa ja jatkuvaa, mutta nyt se ottaa hurjan harppauksen eteenpäin uuden keittokapasiteetin kaksikymmentäkertaistavan laitteiston myötä.

Merkittävissä kansainvälisissä kilpailuissa voittoja niittänyt Pyynikin Käsityöläispanimo on nostattanut kysynnän korkeuksiin kotimaassa ja herättänyt kasvavan kiinnostuksen ulkomailla. Kansainvälistä myyntiä on tehty jo vuoden verran mm. Norjaan ja Japaniin. Uusia maita tulee joka viikko, tällä viikolla avautuivat Malta, Espanja, Sveitsi ja Kreikka. Kohta aktivoituvat myös Yhdysvallat ja Kiina.

Juuri saapuneen uuden, massiivisen panimolaitteiston sekä uusien suurempien tilojen myötä keittokapasiteetti nousee vastaamaan voitto-oluiden nostattamaan valtaisaan kysyntään. Kun laitteisto saadaan hyrräämään, tulee keittokapasiteetti nousemaan jopa 60 000 litran vuorokausivauhtiin. Parhaillaan käynnissä olevasta osakeannista tulevilla varoilla lisätään tankki- ja astiointikapasiteettia niin paljon kuin mahdollista. Invesdor-palvelussa auenneella, hyvää vauhtia täyttyvässä osakeannissa on merkintäaikaa ja vapaita osakkeita vielä jäljellä. Panimon osake on Isäinpäivä- ja joululahjaksi aivan verraton vaihtoehto.

– Osakeannin avulla hankitulla suuremmalla ja laadukkaammalla laitteistolla voimme vastata valtavaan kysynnän ja kasvun haasteeseen oluen tasalaatuisuudesta tinkimättä. Olemme kyenneet hankkimaan panimoalan huipputuotantotekniikkaa ja tällä vahvistamaan ja syventämään entisestään upeita makujamme. Tavoitteemme on haastaa alueellisesti jättipanimoita jo vuoden 2019 aikana, olutmestari Tuomas Pere paljastaa. Tulemme tarjoamaan ravintoloille kilpailukykyisiä sopimuksia ja mahdollisuutta valita suomalainen ja aitoa pienpanimo-olutta valmistava yhteistyökumppani.

Panimovieraat pääsevät jatkossa nauttimaan oluen lisäksi myös löylyttelystä uusien saunatilojen myötä. Mittavat panimotilat mahdollistavat lisäksi entistä suurempien, jopa 150 henkilön panimokierrokset.

Uutta on myös panimoravintolayhteistyö ravintola-alan merkittävän toimijan, Restamax Oyj:n kanssa. Pikkujoulukaudeksi tunnelmalliseen vanhaan Tampereen Matkailutaloon avautuva panimoravintola on kovasti kaivattu ja tärkeä kokoontumispaikka Pyynikin oluiden ystäville. Yhteistyön Restamaxin kanssa Pere näkee olevan mainio myös sijoittajanäkökulmasta.
– Tämä on sijoittajillekin hyvä merkki, että pörssiyhtiö luottaa meihin ja haluaa tehdä kanssamme yhteistyötä.

Panimo toivottaa kaikki hankkeesta ja osakeannista kiinnostuneet tutustumaan panimon uusiin tiloihin, Avoimet ovet -hengessä, lauantaina 11.marraskuuta kello 11-17. Osoitteeseen Kolismaankatu 1, Tampere.