STOP THE PRESS!

Rakkautta Maunulassa – Kansallisteatterin aluehankkeessa maunulalaiset tutkivat rakkautta

Tunne nimeltä RakkausTunne nimeltä rakkaus on Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen vuoden 2017 huipentava esitys, jossa lavalle nousee 18 eri-ikäistä maunulalaista. Ryhmä on kevään ja syksyn ajan tutkinut rakkauden muotoja, rakkaudellista olemista ja rakkautta käsitteleviä tarinoita erilaisten harjoitteiden kautta. Nyt on koittanut aika avata prosessi myös yleisölle. 9. marraskuuta kantaesitettävä teos nähdään sekä Maunula-talolla että Kansallisteatterin Willensaunassa.

Tunne nimeltä rakkaus on lempeä, intiimi, mahtipontinen ja upottava esitys ilmiöstä, josta ei löydy yhtä totuutta. Esitys vihkii katsojan tutkimukselliseen tapahtumaan, joka esittelee ja tarkastelee rakkautta eri näkökulmista.  Jokainen esitys on ainutlaatuinen yhteinen hetki katsojien ja tekijöiden välillä.

Esitys kutsuu yleisön paitsi katsomaan, myös osallistumaan esiintyjien kanssa rakkauden tutkimiseen ja siitä keskustelemiseen. Oppaana matkalla toimii Rakkaustutkijan nimellä kulkeva fiktiivinen hahmo – hieman eksentrinen tieteentekijä, joka ei tiedä rakkaudesta juuri mitään, ja on juuri siksi ryhtynyt tutkimaan tätä hämmentävää ja pelottavaakin ilmiötä.

Tunne nimeltä rakkaus on osa Kansallisteatterin kolmivuotista alueellista Maunulan maisema -yleisötyöhanketta. Maunulan maisema on yksi Helsingin kaupungin tukemista Helsingin mallin hankkeista, joka jatkuu myös vuonna 2018.

 

ESIINTYJÄT Riikka Hyvämäki, Kalevi Kaivola, Milla Koistinen, Margareta Kvickström, Tiina Lehto, Kirsi-Marja Lähteenoja, Maarit Oskarsson, Rosa Oskarsson, Sanna Oskarsson, Susanne Rantanen, Kari Saranpää, Riitta Silvo, Aino Sorsa, Anne Sorsa, Janika Takkula, Sakari Topi, Virpi Toivonen, Anette Pimenov

OHJAUS Eveliina Heinonen
DRAMATURGIA Juho Gröndahl
APULAISOHJAAJA Kenneth Siren (TeaK)
LAVASTUS- JA PUKUSUUNNITTELU Tomi Flyckt
ÄÄNISUUNNITTELU Antero Kemppi (TeaK)
VALOSUUNNITTELU Harri Kejonen

Kantaesitys to 9.11. klo 19 Maunula-talolla (Metsäpurontie 4, Helsinki)

Muut esitykset Maunula-talolla:
la 11.11. klo 13 & 19 / ma 13.11. klo 19 / to 16.11. klo 19 / pe 17.11. klo 19

Esitykset Kansallisteatterin Willensaunassa:
ma 20.11. klo 19 / ti 21.11. klo 12 & 19 / ke 22.11. klo 12

Liput Kansallisteatterin esityksiin 10 €, Maunulan esitykset ovat maksuttomia.

Esityksen kesto on noin 2 h, sisältää väliajan.