STOP THE PRESS!

Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok)

Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok)Ohjaus: Taika Waititi
Käsikirjoitus: Craig Kyle, Christopher Yost, Stephany Folsom, Eric Pearson
Tuottaja: Kevin Feige
Näyttelijät: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins
Arvio: 4/5

Isä-Odin (Hopkins) paljastaa pojilleen Thorille (Hemsworth) ja Lokille (Hiddleston), että heillä on myös sisar Hela (Blanchett), joka on karkoitettu pahojen asioiden takia. Kumpikaan ei voi aavistaa, että paluun tehnyt sisko tulee aiheuttamaan kummallekin päävaivaa kostamalla isänsä toimet ja suorittamalla ragnarökin eli Asgårdin tuhoamisen.

Näin se vaan Thorin seikkailut on edennyt omassa elokuvasarjassaan jo kolmanteen osaan. Kun näitä jatko-osia tehdään ns. liukuhihnalla, niin usein niistä tulee mielikuvituksettomia mammutteja verrattuna alkuperäisen sarjakuvan tarinaan verrattuna. Tämän elokuvan suhteen olen hieman toista mieltä, ensinnäkin ohjaajan vaihdos oli täysin paikallaan. Siinä missä aiemmat ohjaajat ovat pitäneet touhua turhankin vakavahenkisinä, niin ohjaimiin pestattu uusseelantilaisohjaaja Waititi on tuonut synkkään tarinaan oman humoristisen otteensa. Vaikka loppupuolella taas sorrutaan tyypilliseen räminätoimintaan, niin suurin osa toimii hyvin ja antaa myös sopivasti tilaa henkilöhahmoille. Elokuvan voimahahmo on tietysti Blanchettin loisteliaasti esittämä Hela. Blanchettin suoritus on juuri sitä luokkaa, että muut jäävät jälkeen. No, ehkä Hemsworth, Hiddleston ja Valkyyria esittävä Thompson hekin hoitavat hommansa puhtaasti kotiin. Goldblum puolestaan tekee Grandmaster -hahmostaan niin ärsyttävän tyypin, että hänelle voisi antaa siitä ärsyttävyyden plussapisteet. Visuaalisesti Ragnarök on marvelmaista värikkyyttä sekoitettuna vauhdikkaaseen kuvaukseen. Kelpoa viihdettä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Marvel Studios, 2017 Photo: Jasin Boland

Traileri: