STOP THE PRESS!

Näin tehtiin TUNTEMATON SOTILAS – making of -video

MAKING OF Tuntematon sotilas. Kuvassa vasemmalta Joonas Saartamo (Lahtinen), Aku Hirviniemi (Hietanen), Aku Louhimies (ohjaaja) ja Eero Aho (Rokka). Kuva: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

MAKING OF Tuntematon sotilas. Kuvassa vasemmalta Joonas Saartamo (Lahtinen), Aku Hirviniemi (Hietanen), Aku Louhimies (ohjaaja) ja Eero Aho (Rokka). Kuva: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Vain tänä viikonloppuna:
Pyhäinpäivän kunniaksi elokuvateattereissa soitetaan TUNTEMATON SOTILAS -elokuvan musiikkia

Viikko sitten perjantaina 27.10. ensi-iltansa saaneesta Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvasta on julkaistu making of -video ja -valokuvia median vapaaseen julkaisukäyttöön. Videossa ja valokuvissa nähdään elokuvan työryhmän työskentelyä niin kuvauspaikoilla erilaisissa sää- ja luonnon olosuhteissa kuin äänittämässä elokuvan musiikkiakin. Mukana on myös kurkistuksia elokuvan kulissien hauskoihin hetkiin. Tuntematon sotilas -elokuvaa kuvattiin ennätykselliset 81 päivää eri vuodenaikoina eri puolilla Suomea.

Myös elokuvan toisen käsikirjoittajan Jari Olavi Rantalan kirja Tuntematon sotilas – Elokuvakirja (WSOY, 2017) kertoo laajasti Suomen suurimman elokuvatuotannon vaiheista aina rahoituksen keräämisestä kuvauksiin ja jälkitöihin. Tuntematon sotilas -elokuvan tekemisestä kertova dokumenttielokuva Kohti tuntematonta on tulossa yksinoikeudella Elisa Viihteen ohjelmistoon marraskuussa.

Tuntematon sotilas -elokuvan musiikki on julkaistu soundtrackina (EMI Capitol Finland, 2017). Tänä viikonloppuna valikoiduissa elokuvateattereissa kautta maan juhlistetaan pyhäinpäivää soittamalla Tuntematon sotilas -elokuvan musiikkia. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Lasse Enersen.

Kiitos suurelle ja mahtavalle työryhmälle. Elokuvamme on tehty yhdessä.”
Aku Louhimies
Ohjaaja

”Tuntematon sotilas -elokuvan käsikirjoittaminen ja sen työryhmässä mukana oleminen on ollut mullistava, poikkeuksellinen ja monella tapaa koskettava kokemus.”
Jari Olavi Rantala
Käsikirjoittaja

”Periodielokuvan ja erityisesti sotadraaman kuvaukset useilla eri paikkakunnilla, neljänä eri vuodenaikana parin sadan näyttelijän ja useiden tuhansien avustajien kanssa vaati paljon työtä ja näkemystä eri osastoilla.”
Aku Louhimies, Mikko Tenhunen ja Miia Haavisto
Tuottajat

”Sävelsin ja äänitin Louhimiehelle yli seitsemän tuntia musiikkia, jotta elokuvan työryhmällä olisi mahdollisimman paljon valinnanvaraa jo aikaisessa vaiheessa.”
Lasse Enersen
Säveltäjä

”Kuvausten aikaan elimme vuorokauden ympäri kuin sotilaat. Söimme armeijaruokaa ja nukuimme puolijoukkueteltoissa pakkasellakin.”
Aku Hirviniemi
Näyttelijä, Tuntematon sotilas -elokuvan Hietanen