STOP THE PRESS!

Suomalaisdokumentti Hyvä postimies ehdolla Euroopan elokuvapalkinnon saajaksi

Euroopan elokuva-akatemia (EFA) on valinnut Tonislav Hristovin ohjaaman ja helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman elokuvan Hyvä postimies ehdolle Euroopan parhaaksi dokumenttielokuvaksi. Euroopan elokuva-akatemia jakaa vuoden 2017 Euroopan elokuvapalkinnot Berliinissä 9. joulukuuta.

Hyvä postimies on yksi viidestä ehdokkaasta, jotka Euroopan elokuva-akatemian jäsenistö äänesti ehdolle. Alustavat 15 ehdokasta nimesi Euroopan elokuva-akatemian asettama komitea. Tänä vuonna Euroopan elokuva-akatemia jakaa Euroopan elokuvapalkinnot 30. kerran.

Hyvä postimies kertoo postimiehestä, joka pyrkii bulgarialaisen pikkukylän pormestariksi agendanaan asuttaa kuihtuva kylä syyrialaisilla pakolaisilla. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Amsterdamin dokumenttielokuvafestivaalin, IDFA:n kilpasarjassa ja sen Pohjois-Amerikan ensi-ilta oli Sundancen elokuvafestivaalin kilpasarjassa. Elokuvaa on kuluneen vuoden aikana esitetty lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla mukaan lukien Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali ja Tampereen Film Festival. Suomen teatteriensi-ilta oli 24.3.2017. Hyvä postimies on nyt nähtävissä YLE Areenassa.

Elokuvan ohjaaja on suomalaisbulgarialainen Tonislav Hristov. Hyvä postimies on hänen viides dokumenttielokuvansa. Elokuvan ovat tuottaneet Making Movies Oy:n Kaarle Aho ja Kai Nordberg. Making Movies Oy (Armoton maa, Tyttö nimeltä Varpu, Miekkailija) on tuottanut myös Hristovin aiemmat elokuvat Love & Engineering ja Sinkkuelämän säännöt. Elokuvan tuottajat saivat juuri Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon yhdessä ohjaaja Selma Vilhusen kanssa elokuvasta Tyttö nimeltä Varpu.

EFA: https://www.europeanfilmawards.eu/en_EN/nomination-current
https://www.europeanfilmawards.eu/en_EN/film/the-good-postman.9273#2017-nominated

Elokuvan arvostelu Variety-lehdessä: variety.com/2016/film/reviews/the-good-postman-review-1201925025/
Sundance Film Festival: http://www.sundance.org/festivals/sundance-film-festival
Tampere Film Festival: https://tamperefilmfestival.fi/film/kotimainen-kilpailu-5/