STOP THE PRESS!

Come And Find Me

Come and Find MeOhjaus ja käsikirjoitus: Zack Whedon
Tuottajat: Leon Clarance, Chris Ferguson, Brian Kavanaugh-Jones
Pääosissa: Aaron Paul, Annabelle Wallis, Garret Dillahunt, Enver Gjokaj, Chris Chalk
Arvio: 2,5/5

Aaron Paul (Emmy-voittaja menestyssarjasta Breaking Bad) tähdittää Zack Whedonin esikoisohjausta Come And Find Me (2016). Paul näyttelee Davidia, joka elää idyllistä ja romantiikan täyttämää elämää kauniin tyttöystävänsä Clairen (Annabelle Wallis) kanssa. Pariskunnan täydellinen yhteiselämä kuitenkin päättyy yhtä yllättäen kuin se alkoikin, kun Claire eräänä päivänä katoaa jälkiä jättämättä.
David etsii rakastaan sinnikkäästi, mutta tuloksetta – kunnes Clairen vanha ystävä Kyle (Chris Chalk) saapuu kylään noin vuosi Clairen katoamisen jälkeen. Vähitellen Davidille selviää, että hänen armaansa onkin koko suhteen ajan esittänyt jotain aivan muuta, kuin mitä hän todellisuudessa on. Pala palalta David tunkeutuu yhä syvemmälle Clairen kaksoiselämän syövereihin vaarantaen samalla oman henkensä. Matkalla salaisuuksien lähteelle David joutuu ahdistelluksi niin venäläisten gangstereiden kuin valtion salaperäisten erikoismiestenkin tahoilta.

Tarinan juonta kuljetetaan kahdessa aikatasossa: nykyhetkessä ja ajassa ennen Clairen katoamista. Muistelukohtaukset valottavat syitä Clairen ajoittain sulkeutuneeksi ja oudoksikin kääntyneelle käytökselle heidän parisuhteensa aikana (yllätys, että kaksoiselämää viettävällä on jotain salattavaa!) ja antavat Davidille vinkkejä siitä, mihin suuntaan hänen kannattaa Clairen etsintää kohdistaa, mutta ovat pääsääntöisesti aivan liian ylipitkiä ja yliromanttisia täytepaloja. Pahimmillaan ne tylsistyttävät niin, että mielenkiinto itse pääjuoneen tahtoo lopahtaa.

Come And Find Me toimii hetkittäin, mutta loppujen lopuksi käteen jää lähinnä tusinatrilleri, jonka kyllä katsoo, mutta josta ei riitä juuri mitään kerrottavaa kavereille saati sille kuuluisalle jälkipolvelle. Positiivista on sentään se, että lopulta Clairen suuri mysteeri selviää. Olkoonkin, että elokuvan kornihko loppuratkaisu tuskin kaikkia miellyttänee.

Ekstrana The making of Come And Find Me.

Taru Oksanen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2017

Traileri: