STOP THE PRESS!

Veera Marian tulevalta Sirkkalankadulla-albumilta kaksi singlejulkaisua

Veera Maria

Kuvaaja: Mikko Korvenkari

Veera Marian huolella valmisteltu toinen albumi Sirkkalankadulla julkaistaan 30.11. Levyä alustetaan peräti kahdella singlellä, kun tänään 6.11. julkaistaan isänpäivän kunniaksi Missä olet nyt -kappale. Se on jatkoa Ainoa isä -biisille, joka kertoo Veera Marian isän yllättävästa kuolemasta. Tulisipa joku -single näkee puolestaan päivänvalonsa yhtä aikaa albumin kanssa. Kappaleeseen on luvassa myös video.

Sirkkalankadulla on Veera Marian vuonna 2015 julkaistun Minä -debyyttialbumin tapaan akustishenkinen, mutta tilaa ja muhkeutta on tällä kertaa enemmän. Laulaja-lauluntekijän tavaramerkiksi muodostunut ihmisläheinen ja arkinenkin tarinankerronta kuljettaa kappaleita akikaurismäkimäisestä, pelkistetystä synkistelystä kevyeen pophassutteluun. Menetystä, luopumista, kaipuuta, ihastumista, rakkautta kuin kaikkitietävyyttäkin peilaavat sanoitukset ovat tärkeässä roolissa.

– Lauluni ovat aitoja ja kertovat asioista niiden oikeilla nimillä.  En ole koskaan osannut kirjoittaa korusanoin. Artistinimeni voisi yhtä hyvin olla Arki Maria, Veera Maria sanoo.

Siilinjärveläissyntyisen Veera Marian tie on kulkenut Kuopion, Turun, Quebecin ja Lyonin kautta Sipooseen vihreän puutalon ikiteiniksi emännäksi. Naisen chanson -henkiset poplaulelmat ja pohdiskelevat tekstit syntyvät metsissä ja pelloilla samoillessa. Laulaja-lauluntekijän läsnäoleva ja lämmin live-esiintyminen herkistää kuulijat keikoilla usein kyyneliin asti.

Sirkkalankadulla-albumilta on aiemmin julkaistu kaksi radiosoittoakin saanutta singleä, Sun suu ja Sirkkalankadulla. Kappaleiden videot voi katsoa näistä linkeistä:

Sun suu: https://www.youtube.com/watch?v=QmOwd9PmlbY

Sirkkalankadulla https://www.youtube.com/watch?v=2fXiH6jXQ9k

Veera Maria keikoilla, keikkalista päivittyy vielä:

18.11.2017 Söderkullan kartano, Sipoo
24.11.2017 Ravintola Cactus, Helsinki
27.1.2018 Pannuhuone, Kuopio

www.veeramaria.com
www.facebook.com/VeeraMariaSinger
twitter.com/VeeraMaria3