STOP THE PRESS!

Suomalainen peliyhtiö Bon Games saanut miljoonarahoituksen

Transit KingSuomalainen peliyhtiö Bon Games on saanut 1,4 miljoonan dollarin siemenrahoituksen. Tamperelainen yritys julkaisee ensimmäisen pelinsä Transit Kingin yhteistyössä Fingersoftin kanssa. Peli julkaistaan maailmanlaajuisesti Applen ja Googlen sovelluskaupoissa 16.11.2017.

Bon Games julkaisee pelin yhteistyössä oululaisen Fingersoftin kanssa, joka on tunnettu satoja miljoonia kertoja ladatuista Hill Climb Racing -peleistään. Transit King on ollut testimarkkinoiden käytössä jo keväästä 2017 lähtien ja tulokset ovat olleet lupaavia.

Transit King on tycoon-peli, jossa erilaisia raaka-aineita kuljetetaan tehtailta jalostuslaitoksiin ja edelleen kaupunkeihin. Tavoitteena on luoda mahdollisimman suuri ja tehokas kuljetusverkosto ja nostaa pelaaja maailman suurimmaksi logistiikkaimperiumiksi.

“Näimme, että tycoon- ja simulaatiogenreissä on mahdollisuus uusille ideoille. Monien vanhojen klassikkopelien (kuten Transport Tycoonin ja Railroad Tycoonin) pelaajat eivät löydä mobiilipeliensimulaatiolistoilta itseään miellyttäviä pelejä. Keskitymme tähän ja pyrimme näin rakentamaan maailman parhaan tycoon-peleihin keskittyvän studion”, kertoo Bon Gamesin toimitusjohtaja Ilkka Immonen.

Bon Gamesin sijoituskierroksella mukaan ovat tulleet mm. Polkuni Oy sekä Nurmiranta Holdings Oy. Bon Games ja Fingersoft neuvottelivat asiasta keväällä ja sopimukseen päästiin nopeasti. Fingersoftin toimitusjohtaja Teemu Närhi toteea: “Mobiilimarkkinoilla on ollut pitkään aukko, jonka Transit King tulee täyttämään loistavasti. Pelin kohdeyleisö ja sen tarpeet on mietitty todella hyvin. Meille oli selvää, että halusimme Bon Gamesin kanssa valloittamaan maailmanlaajuisia tycoon-pelimarkkinoita”.

www.bongames.fi
www.transitking.com

Bon Games Oy

Bon Games Oy on vuonna 2017 toimintansa aloittanut tamperelainen mobiilipelialan yritys. Yrityksen perustajia ovat mm. Ilkka Immonen ja Taneli Roininen, joiden kokemus pelialalta on noin neljäkymmentä vuotta. Immonen on toiminut aiemmin esimerkiksi Lapland Studio Oy:n ja Fragment Production Oy:n yritysten toimitusjohtajana ja Roininen on ollut tekemässä pelejä Disneylle, Roviolle ja Legolle. Yhtiön muita perustajia ovat Tapio Rantala, Juho Lyytikäinen, Lasse Numminen, Tobias Lotz ja Niilo Alfthan. Yrityksessä työskentelee kymmenen kokoaikaista pelinkehittäjää. Bon Gamesin ensimmäinen peli on tulossa Googlen ja Applen sovelluskauppoihin marraskuussa 2017.

Fingersoft

Fingersoft on vuonna 2012 perustettu oululainen pelinkehittäjä ja julkaisija, jonka ydintoimintaa ovat hauskat, suuren yleisön mobiilipelit. Yritys on tunnettu mobiilipelihiteistään Hill Climb Racing, Hill Climb Racing 2 ja Make More. Fingersoftin julkaisemilla peleillä on maailmanlaajuisesti lähes 800 000 000 latausta ja ne ovat saatavilla iOS, Android ja Amazon Kindle -alustoille.