STOP THE PRESS!

Ilari Hämäläisen avoin rakkauskirje Totolle

Ilari - Askel Kerrallaan, Kansi ja kannen kuva: Lauri Hämäläinen, Square Inki Graphics

Kansi ja kannen kuva: Lauri Hämäläinen, Square Inki Graphics

”Toto on bändi, jota toiset vihaa ja toiset rakastaa. Minä kuulun näihin jälkimmäisiin, ja olen sitä mieltä, että maailma tarvitsee lisää Totoa! Ukot alkaa olla jo sen verran vanhoja ja puolet alkuperäisistä kuollutkin, ettei heiltä voi enää parinkymmenen levyn jälkeen ihmeitä odottaa. Niinpä ajattelin, että on parempi kun pistän itse työhansikkaat käsiin ja teen lisää sitä Totoa. Varsinkin Toton suomenkielinen tuotanto on ollut erittäin niukkaa (en ole löytänyt ainuttakaan), joten tässähän on hyvä tilaisuus tehdä sitäkin samalla.

No leikki sikseen. Monet varmaan kuulee tässä jos jonkinlaisia viittauksia edellä mainittuun bändiin, mutta kyseessä on kuitenkin täysin Ilari Hämäläisestä lähtöisin oleva teksti, melodia, harmonia ja sovitus, josta vaan sattuu huokumaan ylitsepursuava rakkaus tuon amerikkalaisen bändin musiikkiin.
Oli ihanaa saada vapaasti lyödä muuten melko iskelmälliseen kappaleeseen kunnollinen progeosa, jossa rikotaan kaikki tämän hetken kaupallisen musiikin säännöt. Mä rakastan myös tällaista, joten mulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin toteuttaa mielihaluani.

Kappaleen teksti kertoo hetkestä, kun kun tajusin, että kukaan ei tule pelastamaan uraani ja hakemaan kotoa valmiiseen pöytään. Kukaan ei tule tarjoamaan valmista kiitotietä, jota pitkin nousen bändeineni tähteyteen. Kukaan ei oikeasti tiedä mitkä ne keinot menestykseen ovat vaikka toiset tällaista profeetan viittaa kantavatkin. Vain voimat yhdistämällä ja panostamalla tähän oikeasti, saatamme saavuttaa jotain – askel kerrallaan.
Teksti kertoo yhtälailla havahtumisesta parisuhteen kiemuroissa siihen, miten itsepäisesti sitä yrittää tavoitella jotain ulkoa päin asettua ideaalia, vaikka kumpikaan ei siihen muottiin näytä mitenkään mahtuvan. Päivät ja elämä kuluvat turhaan vääntämiseen, vaikka kaikki voisi olla siinä hetkessä hyvin ja riittävää onnellisuuteen.  Lopulta kuitenkin kaikki suunnitelmat saattaa olla turhia ja elämä pyyhkäistä ne tyhjäksi silmänräpäyksessä.”

Kuuntele Askel kerrallaan nyt Spotifyssä!

www.facebook.com/ilari.hamalainen.official
www.instagaram.com/ilari_hamalainen
www.youtube.com/ilarihamalainen