STOP THE PRESS!

Liputa lapselle -kampanja kannustaa nostamaan lipun salkoon 20.11.

Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta maanantaina 20.11. Liputuskampanja löytyy osoitteesta www.liputalapselle.fi.

Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta maanantaina 20.11. Liputa lapselle -kampanjaan voivat osallistua niin yksityishenkilöt, kunnat, koulut ja päiväkodit kuin yritykset ja yhteisötkin. Kampanja löytyy osoitteesta www.liputalapselle.fi. Tänä vuonna lapsen oikeuksien päivä on myös kertaluonteinen Suomi 100 -liputuspäivä.

Liputuskampanjan tarkoituksena on lisätä tietoutta paitsi lapsen oikeuksista, erityisesti YK:n lapsen oikeuksien päivästä, jota vietetään vuosittain 20.marraskuuta. Kampanjan tavoitteena on aktivoida kouluja, päiväkoteja, yksityishenkilöitä, yrityksiä, yhteisöjä ja kuntia liputtamaan lapsen puolesta ja samalla ilmaista osallistumisensa lähettämällä viesti liputalapselle.fi-kampanjasivulle.

Sisäministeriö on jo usean vuoden ajan määrännyt valtion virastot liputtamaan ja antanut yleisen liputussuosituksen. Lapsen oikeuksien päivän lisäämisestä kalenteriin vakiintuneena liputuspäivänä päättää Helsingin yliopiston almanakkatoimisto.

Lapsijärjestöt ovat ajaneet Lapsen oikeuksien päivää vakiintuneeksi liputuspäiväksi jo pitkään. Aloitteen liputuspäivästä teki lapsiasiavaltuutetun työn tukena toimiva lapsiasianeuvottelukunta toukokuussa 2013.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. YK:n Lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajin hyväksytty ihmisoikeussopimus. Suomessa YK:n lapsen oikeuksien sopimus tuli voimaan vuonna 1991. Sopimuksen neljä yleisperiaatetta ovat yhdenvertaisuus ja syrjinnän kielto, lapsen etu, lapsen oikeus elämään, henkiinjäämiseen ja kehittymiseen sekä lapsen näkemysten kunnioittaminen.

Lähde: Lastensuojelun Keskusliitto