STOP THE PRESS!

Aku Louhimiehen TUNTEMATON SOTILAS -elokuva nousi ennätyksellisellä tuloksella vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi

Tuntematon sotilas

Kuva: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Ensimmäisenä kotimaisena elokuvana koskaan yli 100 000 katsojaa toisena esitysviikonloppuna

Viikonlopun aikana elokuva keräsi teattereihin 104 004 katsojaa. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun kotimainen elokuva saa toisena esitysviikonloppunaan yli 100 000 katsojaa.

Tuntematon sotilas on saanut sunnuntai-iltaan mennessä yhteensä 364 468 katsojaa ja on siten tämän vuoden katsotuin elokuva jo nyt. Elokuva on ollut ohjelmistossa 10 päivää. Ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 438 katsojaa.

Kotimaisista elokuvista tähän asti katsotuin on ollut edelleen ohjelmistossa oleva Napapiirin sankarit 3, joka kerännyt 265 594 katsojaa. Ulkomaisista elokuvista korkeimmat katsojaluvut on saanut 331 639 katsojalla Itse ilkimys 3.
”Olemme luonnollisesti hyvin tyytyväisiä Tuntemattoman sotilaan ennätyksellisiin katsojalukuihin, mutta mieltämme lämmittävät erityisesti upeat katsojapalautteet kaikkialta Suomen elokuvateattereista.”

Timo Räisänen
teatterilevityksen johtaja
SF Studios

”Nyt suomalaiset ovat todella lähteneet liikkeelle. He ovat halunneet nähdä tämän elokuvan ja osallistua siitä käytävään keskusteluun tuoreeltaan. On upeaa, että elokuvaa esitetään käytännössä kaikkialla, missä elokuvia voidaan yleisölle Suomessa esittää. Elokuvaa on katsottu myös arkisin ja päivisin todella paljon. Kiitos niille sadoille ihmisille, jotka tätä työtä tekevät elokuvateattereissa eri puolilla Suomea. Ja suuri kiitos kaikille katsojille.”  

Aku Louhimies, Mikko Tenhunen, Miia Haavisto
tuottajat
Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Viime viikolla SF Studios Ruotsissa julkisti tiedon siitä, että Suomessa ennennäkemättömän suosion saanut Tuntematon sotilas -elokuva saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissa elokuvan ensi-ilta on 6.12.2017.