STOP THE PRESS!

TFO:n päävierailija Julian Rachlinin konserteissa kauniita melodioita ja romantiikkaa

Julian Rachlin, kuva © Julia Wesely

Julian Rachlin, kuva © Julia Wesely

Turun filharmonisen orkesterin päävierailija Julian Rachlinin konsertti La dolce vita kuullaan torstaina 9. ja perjantaina 10.11. klo 19 Konserttitalossa. Torstain konserttia voi seurata suorana verkosta osoitteesta www.tfo.fi/live. Rachlin ja orkesteri esittävät teoksia 1700–1800-lukujen säveltäjiltä Beethovenilta, Mozartilta ja Mendelssohnilta. Solistina loistaa alttoviulisti Sarah McElravy.

Konsertit aloittaa Ludwig van Beethovenin Coriolanus-alkusoitto. Beethovenin dramaattinen alkusoitto on kirjoitettu näytelmään roomalaisesta Coriolanus-ylimyksestä, joka lähtee epätoivoiseen hyökkäykseen kaupunkiaan vastaan. Wolfgang Amadeus Mozartin Sinfonia Concertantessa solisteina loistavat viulu ja alttoviulu – Rachlin sekä Sarah McElravy – joiden sointuvat melodiat vuorottelevat sekä kaihoisissa että riemukkaissa tunnelmissa. Väliajan jälkeen Felix Mendelssohnin ”Italialainen” sinfonia johdattaa matkalle Välimeren aurinkoon, jossa taivas loistaa sinisenä, taide ja arkkitehtuuri kukoistavat ja maaseudulla tanssitaan saltarellon rytmissä.

Julian Rachlin on yksi aikamme arvostetuimmista ja kiinnostavimmista kapellimestari-viulisteista. Hän on vakiinnuttanut läheiset suhteet moniin arvovaltaisimpiin säveltäjiin ja orkestereihin ja toimii päävierailijana Royal Northern Sinfoniassa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Kanadalainen viulisti ja alttoviulisti Sarah McElravy luo kansainvälistä uraa ja esiintyy ahkerasti konserteissa ja resitaaleissa. Hän tekee myös laajasti yhteistyötä kamarimusiikin saralla. McElravy on perustajajäsen palkitussa Linden-jousikvartetissa, jota jousimusiikkiin erikoistunut The Strad -lehti on kehunut ”hiotuksi, säteileväksi ja teräväksi”.

La dolce vita Turun konserttitalossa to 9. ja pe 10.11. klo 19.00. Verkkokonsertti to 9.11. Julian Rachlin, kapellimestari, Sarah McElravy, alttoviulu, Turun filharmoninen orkesteri. Beethoven – Mozart – Mendelssohn. Liput 23,50/18,50/9,50€.

Naamiaiset Donner-instituutissa

Kamarimusiikkisarja jatkuu marraskuussa Naamiaiset-konsertilla isänpäivänä 12.11. klo 14 ja 16 Donner-instituutissa. Konserteissa esiintyvät Turun filharmonisen orkesterin muusikot Marjaana Holva ja Jonni Hämäläinen, viulu, Jasmine Beams, alttoviulu, Katja Kolehmainen, sello Päivi Severeide, harppu sekä lausujana kuullaan Reino Kotaviitaa. Konserteissa kuullaan Thomas Rajnan Sarja viululle ja harpulle, Gabriel Fauréen Impromptu pour harpe, Edgar Allan Poen novelli Punaisen kuoleman naamio sekä päänumerona André Caplet’n dramaattinen, Edgar Allan Poen novelliin perustuva teos Conte Fantastique, joka kuvailee ”Punaista surmaa” pelkäävän kreivin yritystä paeta kuolemaa.

Naamiaiset Donner-instituutissa (Piispankatu 13) su 12.11. klo 14.00. ja 16.00. Marjaana Holva ja Jonni Hämäläinen, viulu, Jasmine Beams, alttoviulu, Katja Kolehmainen