STOP THE PRESS!

Kirsi Marie Liimatainen nappasi Saksan ohjaajaliiton palkinnon

Ohjaaja Kirsi Marie Liimatainen

Ohjaaja Kirsi Marie Liimatainen

Kirsi Marie Liimatainen on voittanut Saksan ohjaajaliiton (BVR/Der Bundesverband Regie) METROPOLIS 2017 palkinnon ”Paras dokumenttielokuvan ohjaus”. Palkinnot julkistettiin 5.11. 2017 Münchenissä. Palkinto annettiin Liimataiselle ”Comrade, where are you today?” (”Toveri, missä olet nyt?”) ohjaustyöstä. Saksan ohjaajaliiton METROPOLIS – palkinnot jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Liimatainen oli ehdolla vuonna 2012 METROPOLIS- palkintoon fiktioelokuvallaan ”Festung”.

Uutinen voitosta tavoitti Kirsi Marie Liimataisen eilen illalla Tampereella, missä juhlittiin ”Toveri, missä olet nyt?” -elokuvan kutsuvierasensi-iltaa. Näytös Arthouse Cinema Niagaran täpötäydessä salissa oli elokuvan kotimainen ensiesitys, ja yleisölle avoin ennakkonäytös. Ohjaaja kuvasi illan tunnelmia loistaviksi ja totesi, että tästä on hyvä jatkaa.

Toveri, missä olet nyt? – elokuva on saanut laajan kaupallisen levityksen Saksassa, ja on Saksan lisäksi kiertänyt erilaislla festivaaleilla mm. Kreikassa ja Itävallassa. Tässä kuussa (marraskuu 2017) elokuva julkaistaan myös Etelä-Amerikassa, jossa käynnistyy koko mantereen kattava ei-kaupallinen kiertue Rosa-Luxemburg-Säätiön lanseeraamana 100 kopiolla.

Elokuvan kotimainen ensi-ilta koittaa tämän viikon perjantaina 10.11., josta käynnistyy myös erikoisnäytösten sarja (marras- joulukuussa), jonka aikana ohjaaja ja elokuva kiertävät Suomea, yleisön pyynnöstä.

Elokuvan on tuottanut ILANGA FILMS – Kirsi Marie Liimatainen, osatuottaja MAKING MOVIES Oy – Kaarle Aho

Elokuvan traileri: https://youtu.be/RzQ10K3mPp0