STOP THE PRESS!

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Arctic Circle sai suomenkieliseksi nimekseen Ivalo

Iina Kuustonen, kuva © Marica Rosengard

Iina Kuustonen, kuva © Marica Rosengard

Suomen Lapissa kuvattavan sarjan pääosat ovat täydentyneet Iina Kuustosen ohella uusilla nimillä. Muissa pääosissa nähdään Pihla Viitala sekä nimekkäät saksalaisnäyttelijät Maximilian Brückner ja Clemens Schick.  Ivalo on Elisa Viihteen tähän mennessä mittavin alkuperäissarjatuotanto ja se on ehtinyt keräämään jo kansainvälistäkin huomiota. Suomalais-saksalaisena yhteistyönä syntyvän sarjan ohjaa Hannu Salonen.

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarja Ivalon kuvaukset alkavat marraskuun 27. päivä. Kyseessä on suomalais-saksalaisena yhteistuotantona toteutettava kymmenosainen draamasarja, jonka kansainvälinen nimi on Arctic Circle. Sen tuottavat Pohjoismaiden suurin indie-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV sekä yksi Euroopan suurimmista tuotantoyhtiöistä Bavaria Film.

Jännityssarjan pääosissa nähdään Iina Kuustonen (mm. Downsiftaajat, Syke), Maximilian Brückner (War Horse), Clemens Schick (007 – Casino Royale) ja Pihla Viitala (mm. Kaiken se kestää, Mustat lesket). Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Yellow Film & TV:n Milla Bruneau (Syke) ja Bavaria Fictionin Moritz Polter (Das Boot). Ivalon ohjaa kansainvälistä uraa tehnyt suomalaissyntyinen ja Saksassa asuva Hannu Salonen (Shades of Guilt), jonka viimeisimpiin töihin lukeutuva Murder by the Lake on rikkonut katsojaennätyksiä saksalaisella ZDF-televisiokanavalla.

– Haluan, että Ivalo on fyysinen kokemus. Yleisö tulee tuntemaan hävityksen, tuiskuavan tuulen, veren maun sekä kylmyyden. Mutta myös vahvojen päähenkilöidemme luoman rakkauden, lämmön ja sitoutumisen. Ivalosta tulee visuaalisesti voimakas ja intensiivinen matka erilaisten ristiriitojen ja ääripäiden maailmaan, avaa ohjaaja Hannu Salonen visiotaan.

Ivalo nähdään ensimmäisenä Elisa Viihteessä loppuvuodesta 2018. Yle esittää sarjan myöhemmin. Ivalon kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen Lagardère Studios Distribution, joka on alan keskeinen toimija Keski-Euroopassa.

– Ivalo on meille erittäin merkittävä projekti ja olemme iloisia, kun saamme tehdä yhteistyötä arvostettujen ja kansainvälisesti tunnustettujen kykyjen kanssa. Olemme innoissamme tuodessamme asiakkaillemme tämän mielenkiintoisia hahmoja sisältävän, poikkeuksellisen rikostrillerin, sanoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

 Sarja on ehtinyt kiinnittää jo kansainvälistä huomiota, sillä se on yksi C21’s Drama Series –kilpailun kahdeksasta finalistista. Finaaliin päässeet sarjat pääsevät esittelemään käsikirjoitustaan Lontoon suositussa C21-tapahtumassa joulukuussa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kun kamerat käynnistyvät ensimmäisessä suomalais-saksalaisessa yhteistyöhankkeessamme. Tämä kunnianhimoinen rikostrilleri saattaa yhteen vaikuttavan määrän lahjakkaita ammattilaisia kameran kummallekin puolelle ja aikaansaanee globaalia yleisöä kiinnostavan vahvan draaman, lisäävät puolestaan Yellow Film &TV:n vastaava tuottaja Milla Bruneau ja Bavaria Fictionin vastaava tuottaja Moritz Polter.

Ivalo sijoittuu Suomen Lapin jäisiin maisemiin. Tarina alkaa, kun suomalainen poliisi Nina Kautsalo löytää erämaamökista elämän ja kuoleman rajalla taistelevan prostituoidun, jonka verinäytteestä löytyy hengenvaarallinen virus. Saksalainen virologi matkustaa Lappiin poliisin avuksi tutkimaan tartunnan saaneita. Pian Nina ja Thomas huomaavat olevansa keskellä epätavallista rikostutkintaa, joka pakottaa heidät toimimaan myös lain rajojen ulkopuolella.