STOP THE PRESS!

Vallankumouksesta menestykseen – kaupallinen radio Suomeen vuonna 1985

Leena PuntilaRadio- ja tv-museo Mastolassa su 12.11. klo 13

Kaupallinen radio pääsi Suomessa eetteriin pitkään jatkuneen taistelun jälkeen vuonna 1985. Alun kokeellisista ja pienistä paikallisradiosta kasvoi valtakunnallisia, taloudellisestikin menestyviä radiobrändejä. Kaupallinen radio kiritti myös Ylen radion kuuntelun kasvuun. Radio on säilyttänyt suosionsa, vaikka median tarjonta jatkuvasti lisääntyy. Radiota kuunnellaan tänäänkin keskimäärin noin kolme tuntia päivässä, kiitos sekä Ylen että kaupallisen radion monipuolisen tarjonnan.

Leena Puntilalla on kokemusta sekä pienen paikallisradion että suuren kaupallisen radion johtamisesta. Hän on räväkkä ja värikäs persoona, joka tuntee radion kehityksen ja sen toimintaedellytykset. Leena näyttää/demonstroi museon auditoriossa radion toimintatapoja ja kertoo kaupallisen radion kehitysvaiheita. Tule, pääset itse valitsemaan radiossa soitettavaa musiikkia! Ja kuulet, miten kohderyhmät valitaan ja radiokanavat profiloidaan.

Mastolan luentosarjassa esitellään radio- ja tv-alaan liittyviä teemoja. Luennot pidetään Mastolan auditoriossa. Luennot ovat ilmaisia ja näyttelyyn pääsee tutustumaan museon sisäänpääsylipun hinnalla.

Radio- ja tv-museo Mastola
Radiomäki, Radiomäenkatu 37, 15100 LAHTI