STOP THE PRESS!

Empatia-kirja kasvattaa ymmärrystä siitä, miten tulisi elää yhdessä toisten ihmisten ja muun luonnon kanssa

EmpatiaEmpatiasta puhutaan julkisuudessa paljon, mutta mitä sillä tarkoitetaan? Empatia – Myötäelämisen tiede (2017) on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja empatiasta yli 30 vuoteen. Kirja on filosofi Elisa Aaltolan ja empatiatutkija Sami Kedon yhteinen voimannäyte.

Kirjoittajat keräävät ja yleistajuistavat eri tieteenalojen tuoreinta empatiatutkimusta ja kytkevät sitä tämän hetken suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkimukseen perustuen he esittävät näkemyksensä siitä, mikä rooli empatialla on ihmisyydessä, eläimyydessä ja yhteiskunnassa. Kirja tarjoaakin perusteltuja näkökulmia moniin ajankohtaisiin ja kutkuttaviin kysymyksiin.

Miksi empatia on moraalisen ja yhteiskunnallisen toimijuuden perusta? Millaisia muotoja empatialla on ja mitkä niistä tukevat hyvää ihmisyyttä ja yhteiskuntaa? Miksi oman edun tavoittelun ja kilpailun korostaminen rapauttaa empatiaa? Entä miksi sosiaalinen eriarvoisuus ja hierarkiat? Ja toisaalta, millaisia olentoja oikeastaan olemme, autonomisia ihmisyksilöitä vai sosiaalisia eläimiä? Miksi empatia auttaa meitä jakamaan maapallon ei ainoastaan toisten ihmisten vaan koko muun luonnon kanssa?

Lisätietoa kirjasta ja muuta empatia-aiheista materiaalia osoitteessa empatiakirja.fi.

Elisa Aaltola & Sami Keto: EMPATIA – Myötäelämisen tiede
330 sivua, ISBN: 978-952-264-822-8