STOP THE PRESS!

Paddington 2

Paddington 2 Paul King
Paul King, Simon Farnaby
Tuotanto: David Heyman
Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Brendan Gleeson, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi, Hugh Grant, Ben Whishaw
Suomenkielinen versio:  Paavo Kerosuo, Markus Bäckman, Eeva Soivio, Juhana Vaittinen, Karoliina Pyöriä, Maija-Liisa Peuhu, Taisto Oksanen, Sari Mällinen, Markku Huhtamo, Santeri Kinnunen, Jukka Rasila
Arvio: 5/5

Karhuherra Paddington on nyt asunut Browneilla jo muutaman vuoden ajan. Hänestä on tullut koko asuinalueen suosikkikarhu – paitsi ahdasmieliselle poliisimiehelle. Paddington on päättänyt ostaa lahjan 100 vuotta täyttävälle tädilleen Lucylle, joka on kasvattanut tätä kuin omaa lastaan. Hän löytää herra Gruberin antiikkiliikkeestä erittäin tyylikkään ponnahduskirjan, joka kuvaa hienosti Lontoon nähtävyyksiä. Lucy oli aikoinaan toivonut pääsevänsä jo edesmenneen Pastuzon kanssa Lontooseen. Hinta on kuitenkin sen verran korkea, että Paddingtonin täytyy hommata rahaa tekemällä töitä. No, se on helpompi sanottu kuin tehty. Eräänä iltana töistä palatessaan Paddington huomaan jonkun hiippailevan Gruberin liikkeen luona. Tämä hiippari on juuri varastanut tuon kirjan, jonka Paddington olisi lahjaksi halunut antaa. Tästä alkaa vauhdikas seikkailu karhuherra Paddingtonin tyyliin.

Olen varmaan aika useasti todennut, että jatko-osa – varsinkin jos elokuvatrilogia on tulossa – keskimmäinen osa on usein se sarjan heikoin lenkki. Tämän elokuvan kohdalta täytyy myöntää, että näin ei ole. Paddington 2 on suorastaan hurmaava koko perheen elokuva, joka aidosti saa sekä lapset että aikuiset nauramaan niin, että itkettää ilosta. Elokuvan tekijät ovat täysin samat kuin ensimmäisessäkin, mikä on monesti hyvä asia tarinan laadun kannalta ja niin nytkin. Luvassa on pistävää huumoria, vauhtia ja kiemuraisia tilanteita, kuten Paddingtonilta voi odottaakin. Lisäksi mukana on monta uutta hahmoa, jotka todella sopivat tarinaan kuin nenä päähän. Jos tästä pitäisi jotain pientä moitittavaa löytää, niin pari kohtausta on hieman turhan pitkiä, mutta ehkä se toisella katsomiskerralla jo menee paremmin eteenpäin. Tuosta pienestä puutteesta huolimatta Paddington 2 on täydellinen koko perheen elokuva – myös aikuiseen makuun.

Lisämateriaalina tarjolla on mm. ohjaajan kommenttiraita ja making of -dokumentti.

Janus Tanskanen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by SF Film, 2017

Traileri: