STOP THE PRESS!

Hurts – Desire

Hurts - DesireTuotanto: Hurts, Lael Goldberg
1.Beautiful Ones 2.Ready to Go 3.People Like Us 4.Something I Need to Know 5.Thinking of You 6.Wherever You Go 7.Chaperone 8.Boyfriend 9.Walk Away 10.Wait Up 11.Spotlights 12.Hold on to Me 13.Magnificent
Arvio: 4/5

Hurts on tunnettu tyylikkäänä, melodisena ja ajoittain vähän tummanpuhuvahkonakin poppisduona Manchesterista. Se on jatkumoa ja sukua saarivaltion muille legendaarisille synakaksikoille, Whamille, Pet Shop Boysille ja Erasurelle. Mutta Hurtsin erottaa muista tietynlainen modernimpi ja avara katsantokanta. Hurts ei ole turhia kiireitä pitänyt, 2009 perustettu orkka on tässä vasta neljännen albuminsa tiimoilta äänessä.

Levyhän alkaa täydellä nannalla, sekä Beautiful Ones että Ready to Go uivat välittömästi yhtyeen parhaiden laulujen ja aikanaan julkaistavan Best of- kokoelman klaaniin. Loppuosasta ei löydy ihan samanlaisia radiohittejä mutta se ei tarkoita yhtään mitään muuta kuin sitä, että levy on vaihteleva osoitus yhtyeen monipuolisesta laulunkirjoitustaidosta. Nyanssit vaihtelevat melodiarikkaista menopaloista korvakäytävää hyväileviin balladeihin ja sovituksetkin muuntuvat yllättävän paljon levyn sisällä. Herrojen Hutchcraft ja Anderson kynä ja soittimet ovat hyvässä iskussa.

Soundi Hurtsilla on muheva ja iso ja sitä on kelpo kuunnella. Tämä on todellista kahden miehen stadionrockia. Levy pysyy kuosissa ja pitää pintansa loppuun saakka, vaikka kappaleita on paljon. Tasollista lerpahtamista ei oikeastaan satu missään vaiheessa. Joitakin hieman samalla kaavalla tehtyjä biisinriekaleita mukaan mahtuu mutta se ei ole valtaisa kauneusvirhe. Yhtye on todella tunnistettava ja osaa varioida itseään syyllistymättä kuitenkaan varsinaiseen toistoon.

Eipä tässä. Desire on hyvä osoitus Hurtsin luomisvoimaisimmasta kaudesta, joka taitaa olla aikalailla käsillä. Toki levyllä on muutama kohta, joissa ajatus herpaantuu mutta enimmäkseen biisimateriaali vetää suun hymyyn ja jopa lantion keikkumaan. Levy on pohditun oloinen kokonaisuus ja se tarjoaa massiivisesti herkkua yhtyettä fanittaville. Voiko enempää vaatia?

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Sony Music, 2017