STOP THE PRESS!

Miley Cyrus – Younger Now

Tuotanto: Miley Cyrus, Oren Yoel
1. Younger Now 2. Malibu 3. Rainbowland 4. Week Without You 5. Miss You So Much 6. I Would Die For You 7. Thinkin’ 8. Bad Mood 9. Love Someone 10. She’s Not Him 11. Inspired
Arvio: 3/5

Miley ”Billy Rayn tytär” Cyrus on vasta 24-vuotias mutta ketkuttelee ilmoille jo kuudennen soololevynsä. Lapsitähtenä aloittanut neitokainen on saanut oman osansa kohuista ja muista sensaatioistakin – minkä ansaitusti, minkä ei. Sen kaiken alle jää usein se tosiseikka, että Cyrus on ihan pätevä poppiprinsessa. Tosin nyt tämä uutukainen jää auttamatta vähän sekavaksi sopaksi.

Younger Now alkaa kyllä todella ärsyttävästi kaiutetulla nimikkobiisillä, jonka musiikkivideossa muuten Miley speelaa itseään Elvaria. Kuin ehkäpäs osoituksena siitä, että kuvia ei kumarrella. Levy onneksi kasautuu vähän paremmaksi mitä pidemmälle se etenee. Ei tämä jälkiä jätä tai ole suurta musiikkiviihdettä mutta mukana on useita ihan kelvollisia kappaleita. Suurimmat ongelmat tulevat kovin monotonisella toteutuspuolella ja siinä, että Cyrus itse hoitaa osuutensa jokseenkin ulkokohtaisen oloisesti. Aivan kuin hän itsekään ei oikein uskoisi siihen mitä hänelle on laulettavaksi kirjoitettu – paitsi että ei vaiskaan, levy on hyvin pitkälti hänen itsensä kirjoittama ja tuottama. Sitä suuremmalla syyllä tulkinnan hengettömyys aprikoiduttaa.

Levyn tyylilaji vaihtelee kantrista nykypoppiin, yleisilme on rauhaisa. Se on kauttaaltaan vähän outoa kuunneltavaa. Nykyajan poppikontekstissa, jossa viisut tungetaan täyteen raitoja, tämä eroaa vähäeleisyydellään, maanläheisyydellään ja suoranaisella musiikillisella nihilistisyydellään. Kyllä tältäkin varmaan hittejä irtoaa mutta levy on sen verran poukkoileva ja väljä, että se aiheuttaa jopa vastareaktiota. Onko se sitten hyvä vai huono – taiteilijaperheen vesahan on tottunut shokeeraamaan ja uimaan vastavirtaan, joten ehkä tällainen sekamelskaksi tulostautuva kokonaisuus on sitten jatkumoa sille ajattelumallille. Jotenkin odotin räyhäkkäämpää nykypoppia.

On tähän vähän vaikea suhtautua kokonaisuutena. Miley ei oikein pääse kunnolla irki missään vaiheessa pitkäsoiton edetessä eikä ikinä voi tietää, minkälaista kamaa seuraavalla raidalla on tulossa. Vaarallista ja outoa musiikkia, jossa on yritetty kosiskella kaikkia niin liiaksi, että lopputulos ei ole oikein mitään muuta kuin muutamien kelpo kappaleiden irrallinen sikermä. Onneksi nyt sentään edes näin.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by RCA, 2017