STOP THE PRESS!

Lethal Weapon

Lethal WeaponOhjaus: Steve Boyum, Jason Ensler, McG, jne.
Käsikirjoitus: Matthew Miller, Andy Callahan, Kyle Warren, jne.
Tuotanto: Steve Boyum, Jennifer Gwartz, Joshua Levey, Dan Lin, McG, jne.
Pääosissa: Clayne Crawford, Damon Wayans, Johnathan Fernandez, Keesha Sharp, Kevin Rahm
Arvio: 3/5

Jos ollaan rehellisiä, Tappava ase –leffat tuovat allekirjoittaneelle ensimmäisenä mieleen Mel Gibsonin takapuolen. Lähtöasetelma huomioon ottaen leffoihin pohjautuva sarja voisi olla suuri pettymys, mutta näin ei ole. Gibson-Glover –kaksikkoa paikkaamaan on saatu muodollisesti pätevät Clayne Crawford ja Damon Wayans. Roolitus on onnistunut niin hyvin, että alkuperäistä poliisiduoa ei kumma kyllä ehdi kaipaamaan.

Meininki on leffojen ystäville tuttua; rapajuoppo laivaston erikoisjoukkolainen Martin Riggs (Crawford) ja säntillinen etsivä Roger Murtaugh (Wayans) lyödään yhteen turvaamaan Los Angelesin katuja. Lopputulos on sama kuin yhdistettäisiin bensa ja liekit. Näkemyseroista huolimatta yhteinen sävel alkaa löytyä ja kelmejä menee kumoon.

Koska kyseessä ei ole markan sarja, näyttäviä takaa-ajoja ja räjähdyksiä ensimmäisellä kaudella riittää. Clayne Crawford söpöstelee rentun Riggsin roolissa, ja Damon Wayans istuu Murtaughin saappaisiin varsin mallikkaasti. Vanha kunnon hyvä poliisi, paha poliisi –juttu toimii aina, kuten tämän poliisikaksikon keskinäinen sanailukin. Kaikkiaan moderni Tappava ase tarjoaa varsin viihdyttävän tulkinnan vanhasta klassikosta. Sarja toimii omana teoksenaan ilman jatkuvaa vertailua tai viittauksia alkuperäiseen. Nykypäivään tuodut tapahtumat eivät tosin tarjoa kasarinostalgiaa, mutta sitä kaipaaville suositeltakoon leffojen kaivamista esiin.

Blu-raylla on mukana ekstroina muun muassa pidempi versio pilottijaksosta ja tarinaa sarjan teosta.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment AB, 2017.

Traileri: