STOP THE PRESS!

Justice League

Justice LeagueOhjaus: Zack Snyder
Käsikirjoitus: Chris Terrio, Zack Snyder perustuen Gardner Foxin sarjakuvaan Oikeuden Puolustajat
Tuotanto: Deborah Snyder, Geoff Johns, Jon Berg
Näyttelijät: Gal Gadot, Jason Momoa, Ben Affleck, Henry Cavill, Ezra Miller, Ray Fisher, Connie Nielsen, Robin Wright, Billy Crudup, Amber Heard, Amy Adams, Diane Lane, Willem Dafoe
Arvio: 4,5/5

Tapahtumat sijoittuvat Superman vs. Batman -elokuvan jälkeiseen aikaan. Teräsmies/Clark Kent (Cavill) on kuollut ja kuopattu. Batman/Bruce Wayne (Affleck) ei ole enää varma omista kyvyistään maailman suojelemiseksi. Ainakaan yksin se ei onnistu ja siksi hän tarvitsee rinnalleen muita vahvoja hahmoja, jotka omaavat erikoiskyvyt taisteluun pahuutta vastaan. Kun kuvioihin ilmestyy todella ikävä ilkimys Steppenwolf, on saatava oikeudenmukaisuuden porukka kasaan yhteispeliä varten.

Aiemmin ohjaaja-käsikirjoittajan Zack Snyderin tulkinnat DC Comicsin hahmojen edesottamuksista ovat olleet hyvin massiivisia ja elokuvat hieman ylipitkiä tarinankerronnan kannalta. Tässä elokuvassa nähdään, että nyt mies on menossa oikeaan suuntaan, sillä kokonaisuus kestää noin kaksi tuntia. Tiivis tarina ja toimiva käsikirjoitus tarjoaa näyttelijöillekin entistäkin parempaa materiaalia. Superman vs. Batman -elokuvassa hahmot olivat kuin matkalla untenmaille, mutta tässä ollaan todella skarpissa vedossa näyttelijäsuorituksia ajatellen. Lisäksi tarinan kannalta epäolennaisilta henkilöiltä kuten Lois Lanelta on vähennetty entisestään esiintymisaikaa, jotta oikeat sankarit saavat puurtaa taistelussa hirmuista tyyppiä vastaan. Muutenkin yleisilmeeltään elokuva on kevyempää viihdettä kuin aiemmin, vaikka kuitenkin mennään mustanpuhuvalla tyylillä. Jään innolla odottamaan, mihin seikkailuihin nämä sankarit seuraavaksi joutuvat. Sen verran vakuuttavan esityksen Snyder on tällä kertaa tehnyt.

Tarjolla on runsasti lisämateriaalia kuten making of -dokkareita sekä taustoitetaan hieman sankareiden taustoja.

Janus Tanskanen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2018

Traileri: