STOP THE PRESS!

Oulun ammattikorkeakoulun the Collection pop up -näyttely osana Lumo-valofestivaalia 17.–19.11.

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) the Collection pop up -näyttely toteutetaan osana Lumo-valofestivaalia 17.–19.11.2017 osoitteessa Hallituskatu 9. Näyttely avautuu perjantaina 17. marraskuuta kello 17 ja on esillä sunnuntaihin 19. marraskuuta puoleen yöhön asti.

Oamkilla on noin 300 pohjoissuomalaisen valokuva- ja sarjakuvateoksen kokoelma. Teokset ovat esillä Oamkin Kotkantien kampuksen käytävillä ja näin ollen muun yleisön hankalammin tavoitettavissa. Pop up -näyttely tuo Oamkin taidekokoelman laajemmin suuremman yleisön tietoisuuteen.

Nyt järjestettävässä pop up -näyttelyssä on esillä Stefan Bremerin kuusi tanssija-aiheista valokuvaa, jotka ovat kokoelman todellisia helmiä. Bremer (s. 1953) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, jonka tuotanto sisältää kuvajournalismia, dokumentarismia sekä taidevalokuvia.

Kokoelman verkkosivustolta osoitteesta thecollectionoamk.com löytyy digitoidun kokoelman lisäksi opiskelijoiden tekemiä taiteilijahaastatteluja sekä kokoelmasta alkunsa saamia taideprojekteja.

Toteutus on tehty osana Luova Eurooppa EU-projektin alaista smARTplaces-hanketta, jonka avulla lisätään kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta digitaalista teknologiaa hyväksikäyttäen.