STOP THE PRESS!

Vuoden kiinnostavin, paikallinen lastenkirja julkaistaan Hämeenlinnassa

Sata satua lapsiltaLasten oikeuksien päivänä maanantaina 20.11.2017 julkaistaan lapsiasiainvaltuutetun vastaanotolla Hämeenlinnan Raatihuoneella ehkä vuoden kiinnostavin, paikallinen lastenkirja, Sata satua lapsilta.

Nelivärinen, 80-sivuinen lastenkirja pitää sisällään sata 2–7-vuotiaiden lasten kertomaa satua, jotka on kerätty Suomi100 -juhlavuoden aikana päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa olevilta lapsilta Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa.

Projektiin kutsuttiin mukaan hyvien tekojen kampanjan hengessä kuvittajia julkisuuden henkilöistä, näyttelijöistä, urheilijoista, muusikoista, kuvataiteilijoista, poliitikoista ja kuntatason päättäjistä, joilla kaikilla on jokin kytkös projektin kuntiin. Mukana ovat muun muassa juontaja-viihdyttäjä Kari Salmelainen, laulaja Heidi Kyrö, kirjailija Tuomas Kyrö ja kuvataiteilija Pentti Pullinen, sekä monta, monta muuta. Mukana on myös kuntajohtoa ja -päättäjiä.

Näistä upeista lasten saduista ja huikean hienoista kuvituksista syntyi satukirja, joka julkaistaan virallisesti lasten oikeuksien päivän vastaanotolla 20.11.2017 Hämeenlinnan Raatihuoneella.

Sata satu lapsilta on aikuisten ja lasten yhteistyönä syntynyt mielikuvituksen ja luovuuden riemuvoitto, yhteinen sukellus satujen maailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Tarinoita ystävyydestä, satuja prinsessoista, supersankareista ja metsän taruolennoista, kertomuksia kissoista, ketuista, pupuista ja hevosista, jännittäviä seikkailuja ja juttuja merirosvojen aarteista – niistä on tämä satukirja tehty.

Kirja toimitetaan Hämeenlinnan lasten ja nuorten juhlavuoden lahjana jokaiseen kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasperheeseen alkuvuodesta 2018. Lisäksi sen saa jokainen kaupungin perhepäivähoito- ja varhaiskasvatusryhmä – eli kirja tulee näkymään valtaosassa kaupungin pikkulapsiperheitä alkuvuoden 2018 aikana.

Lisätiedot: www.facebook.com/satasatualapsilta