STOP THE PRESS!

Itsenäisyyden laulut saattavat Hakasalmen huvilan joulunaikaan

Itsenäisyyden lauluja lauletaan marsseista rockbiiseihin. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Simo Rista

Itsenäisyyden lauluja lauletaan marsseista rockbiiseihin. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Simo Rista

Riemukaassa yhteislaulutilaisuudessa 3.12. lauletaan niin marsseja kuin rockbiisejä itsenäisyyden ajalta. Joulun tienoilla huvila tarjoaa myös konsertteja, opastuksia ja joulutunnelmaa. Tapahtumiin on vapaa pääsy, kuten Hakasalmen huvilaan aina.

Itsenäisyyden lauluja lauletaan sunnuntaina 3.12.2017 klo 14 viimeistä kertaa Hakasalmen huvilassa, jossa Suomi 100 -juhlavuoden kiertue alkoi viime uudenvuodenaattona. Yleisöltä kerättyjen laulumuistojen pohjalta on koottu riemukas yhteislaulutilaisuus, jossa Suomen vaiheet kerrotaan rakastettujen laulujen kautta. Kaupunginmuseon tutkija Jere Jäppinen johdattaa vuodesta 1917 nykyaikaan ja laulattaa niin marsseja kuin rockbiisejäkin Metropolian etevien nuorten muusikoiden säestyksellä.

Huvilassa pääsee joulun tunnelmaan matineakonserteissa salin punaisin paperiruusuin koristetun kuusen loisteessa. Sunnuntaina 10.12. klo 14 nautitaan Gambayhtye Jouhen keskiaikaisista joululauluista ja ranskalaisesta barokkimusiikista. Seuraavana sunnuntaina 17.12. klo 14 Laurus Kamarikuoro esittää perinteisiä ja uudempia joululauluja. Välipäivinä 100 ja rapiat -näyttelyyn voi tutustua yleisöopastuksissa torstaina 28.12., tiistaina 2.1. ja torstaina 4.1. aina klo 14. Joulukausi päättyy sunnuntaina 7.1.2018 klo 14 Ombra sonora -yhtyeen Fantasticus!-konserttiin, jossa soivat barokin ajan mielikuvitukselliset teokset. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

http://hakasalmenhuvila.fi/