STOP THE PRESS!

Satavuotiasta Suomea juhlistetaan Mäntyharjussa monipuolisesti

Mäntyharjun itsenäisyyspäivän juhlinta jakautuu kahdelle päivälle. 5.12. satavuotiasta Suomea juhlistetaan kouluissa ja 6.12. juhlapäivää vietetään perinteisin menoin.

Juhlinta alkaa koulujen osalta 5.12. vietettävissä itsenäisyysjuhlissa.

Alakoululaisten juhla on aamulla klo 9 alkaen Kisalassa. Juhlavieraat vastaanottaa kunnanjohtaja, jonka jälkeen nostetaan maljat yhdessä Suomelle.  Koululaisten itsesuunnittelema itsenäisyyspäivän juhla kestää noin tunnin. Iltapäivällä juhlavuoron saavat yläkoululaiset ja lukiolaiset . Samassa yhteydessä saavat myös syksyn uudet ylioppilaat valkolakkinsa. Aamun ja iltapäivän juhlatilaisuudet huipentaa muun muassa Uuden Musiikin Kilpailusta tuttu My First Band. Päivän ohjelmaan kuuluu myös juhlaruoka.

Itsenäisyyspäivän ohjelma alkaa lipunnostolla Veteraanipuistossa klo 9. Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Mäntyharjun kirkossa alkaa klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen suoritetaan kunnianosoitukset haudoilla. Jokaista sankarihautaa koristaa Mouhu-Voikosken Marttojen työpajoissa tehdyt havukranssit. Itsenäisyyspäivän juhlakahvit ovat tarjolla Mäntyharjun seurakuntakeskuksessa klo 11-12.45.

Mäntyharjun Suomi100-juhla alkaa klo 13 Kisalassa. Juhlan teema on Yhdessä, jota tarkastellaan maamme tulevaisuuden näkökulmasta. Juhlan aloittaa suuri kuoro, jossa on laulajia Laulu-Sepoista, naiskuoro Pionista, lauluyhtye Noonista sekä Mäntyharjun lukion kuorosta. Tämän jälkeen on kunnan tervehdyksen ja juhlapuheen vuoro. Juhlapuheen pitää oikeusministeri Antti Häkkänen.

Ohjelmassa on juhlapuheen jälkeen musiikki- ja tanssiesityksiä. Läpikuultava-orkesteri on sovittanut musiikkiinsa myös räppiosuuksia ja musiikillinen vuoropuhelu sujuu yhdessä räppäri Meri Viirun ja Urpo Heikkikän kanssa. Liikettä esityksiin tuovat Mäntyharjun Virkistyksen tanssillisen voimistelun ryhmät Kielot ja Kaunokit, Mäntyharjun Virkistyksen Parkour-ryhmä sekä Vinca Teamgym -ryhmä.

Tilaisuus päättyy Maamme-lauluun.

Lisäksi maanantaina 11.12. klo 17-21 järjestetään Suomi100-valojatkot, jonka tarkoitus on herättää uusia ajatuksia omasta elinympäristöstämme. Tapahtumassa valaistaan kohteita Rantapuiston alueella.