STOP THE PRESS!

Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen improvisaatioduetto naurattaa Tampere-talossa viikonloppuna

Samuli, Minttu ja VilleMinttu sekä Ville -show virittää tamperelaiset hilpeään pikkujoulutunnelmaan Tampere-talossa perjantaina 24.11. ja lauantaina 25.11. Suosikkinäyttelijöiden Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen sekä huippumuusikko Samuli Laihon tähdittämä improvisaatioesitys synnyttää sketsejä, tansseja, tarinoita ja lauluja yleisön antamista aiheista. Tampere-talossa nähtävä esitys on harvinaista herkkua, sillä kiireisellä kolmikolla ei ole juuri ollut aikaa yhteiskeikoille.

Kun rakastetut näyttelijät Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen ryhtyivät muutama vuosi sitten suunnittelemaan uuden improvisaatioryhmän perustamista, he päätyivätkin muodostamaan kenties Suomen ainoan improvisaatiodueton. ”Improvisaatio on meille molemmille todella tärkeä työkalu. Olen sitä mieltä, että jokaisen näyttelijän pitäisi välillä improta. Se on asioiden äärelle menemistä, kuuntelemista ja uskaltamista – on pakko tehdä ratkaisuja, joita näyttämöllä ei tavallisesti tehdä”, kuvailee Minttu Mustakallio.

Esitys rakentuu Mustakallion ja Virtasen välisen herkän ja dynaamisen vuorovaikutuksen varaan. “Minttu ja Ville ovat tunteneet toisensa jo vuosikymmenten ajan, ja he viihtyvät hirvittävän hyvin lavalla yhdessä. Se näkyy ja tuntuu kauas”, kuvailee kaksikkoa säestävä muusikko Samuli Laiho. “Villen kanssa tätä on helppo tehdä. Hänhän on tehnyt improa sata vuotta, hän on vanha ihminen! Mutta vaikka Ville on kokenut, hän ei anna sen ikinä leipiinnyttää itseään, vaan on aina uudestaan kiinnostunut”, kehuu puolestaan Mustakallio.

Minttu sekä Ville -show rakentuu improvisaation pioneerin Keith Johnstonen metodeihin. Kolmikko käyttää esityksissään erilaisista improvisaatiotekniikoista koostuvaa ”biisilistaa”, mutta kaikki esitysten aiheet tulevat yleisöltä. Samuli Laiho säestää Mintun ja Villen edesottamuksia läpi esityksen. ”Pyrin musiikillani värittämään ja kommentoimaan tapahtumia. Improvisaatioryhmässä muusikon tehtävä on nähdäkseni ihan yhtä olennainen kuin näyttelijänkin – siinä pääsee syöttämään ideoita ja tarttumaan näyttelijöiltä kumpuaviin ajatuksiin.”

Mustakallion, Virtasen ja Laihon showta on esitetty konserttitaloissa, juhlasaleissa ja teatteritaloissa ympäri Suomen. Nyt keikkatahti on kuitenkin hidastunut Ville Virtasen asuessa ja työskennellessä Ruotsissa. ”Tamperelaisille terveisiä, että kannattaa tulla katsomaan! Minttu ja Ville ovat sellaisia staroja, että koskaan ei tiedä, milloin seuraavan kerran ehditään taas yhteen”, kertoo Samuli Laiho.

Minttu sekä Ville
Pe 24.11. ja La 25.11. klo 19:30
Tampere-talon Pieni sali
Liput 30 €
Musiikkia ja makuja -paketti, sisältää illallisbuffetin ja esityksen 65 €

Lisätiedot pe 24.11.
www.tampere-talo.fi/minttu-seka-ville
Lisätiedot la 25.11.
www.tampere-talo.fi/minttu-seka-ville-2