STOP THE PRESS!

Ilkka Taipaleen mielisairaalamuistelmat paljastavat

Ilkka Taipale - MielisairaalassaEnsi viikolla 75 vuotta täyttävä lääkäri, kirjailija ja poliitikko Ilkka Taipale julkaisee 24.11. muistelmansa Mielisairaalassa, jotka keskittyvät hänen vuosiinsa mielisairaalan ylilääkärinä.
 
Ilkka Taipaleen muistelmat yli 50 vuoden ajanjaksolta keskittyvät mielisairaalakokemuksiin. Taipale on viettänyt 14 vuotta elämästään mielisairaalassa ja 11 vuotta eduskunnassa. Siinä ei ole paljon eroa, hän on tokaissut potilailleen. Kirja on yhtä aikaa rempseä muistelus, lääketietellinen ohjelmanjulistus ja toimintaohje. 
Ilkka Taipale on suomalainen poliitikko, psykiatri, pasifisti ja kansalaisaktivisti. Hän on toiminut Kellokosken mielisairaalan ylilääkärinä, Tampereen yliopiston sosiaalipsykiatrian professorina sekä lukuisissa kansalaisjärjestöissä. Taipale on ajanut parannuksia etenkin asunnottomien, vankien, mielenterveyspotilaiden, alkoholistien ja työttömien asemaan. Hän on naimisissa lääketieteen tohtori ja professori Vappu Taipaleen kanssa, joka myös on kirjailija.
 
Ilkka Taipaleen 75-vuotispäivä on 29.11. Mielisairaalassa-muistelma ilmestyy perjantaina 24.11.