STOP THE PRESS!

Säännöllinen elokuvatoiminta palaa Lasipalatsin Bio Rexiin

 Amos Rexin, Korjaamo Kinon ja Ravintola Lasipalatsin yhteistyö alkaa kesällä 2018

Vuonna 1936 valmistuneen Bio Rexin peruskorjaus valmistuu toukokuussa. Perinteikkään elokuvateatterin säännöllistä elokuvatoimintaa on tulossa pyörittämään Korjaamo Kino. Amos Rexiin kuuluvan elokuvateatterin ulosvuokrauksesta yrityksille ja yhteisöille vastaa puolestaan Ravintola Lasipalatsi. Bio Rex on paikka myös museon omille, eri taidemuotoja edustaville tapahtumille. Varsinainen taidemuseo maanalaisine näyttelytiloineen aukeaa elokuussa 2018.

”Säännöllinen elokuvatoiminta täydentää loistavasti Amos Rexin monipuolista kokonaisuutta. Haluamme luoda museosta kohtaamispaikan erilaisten taidemuotojen ystäville”, korostaa Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio.

Töölön kulttuurikeskuksessa kahta elokuvasalia pyörittävä Korjaamo Kino tulee operoimaan Bio Rexin säännöllistä elokuvatoimintaa. Näytöksiä järjestetään pääosin viikonloppuisin, yksityis- ja erikoisnäytöksiä arkisin. Tekniseltä varustukseltaan teatteri on ainutlaatuinen koko Suomessa, koska digitaalisen 4K-projisoinnin lisäksi Bio Rexissä voidaan esittää elokuvia myös harvinaisella 70mm projektorilla.

Ohjelmistossa nähdään niin kansainvälisten laatuelokuvien ensi-iltoja kuin monipuolista kotimaista tuotantoa. Ooppera-, baletti-, konsertti- ja klassikkoelokuvat ovat osa vakituista sisältöä. Myös Amos Rexin näyttelyiden teemat näkyvät Bio Rexissä. Lisäksi Bio Rex palaa Rakkautta & Anarkiaa ja muiden isojen festivaalien pääteatteriksi.

”Lasipalatsin Bio Rex on ollut minulle ja kaikille elokuvaan intohimoisesti suhtautuville merkittävä paikka festivaalien näyttämönä. On mahtavaa, että ainutlaatuinen funkkisteatteri Bio Rex palaa pitkän tauon jälkeen aktiiviseen elokuvateatterikäyttöön”, sanoo Korjaamo Groupin toimitusjohtaja Sara Norberg.

Bio Rexin entisöinnistä vastaa arkkitehtitoimisto JKMM yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Keskeisenä tavoitteena on ollut säilyttää ja ennallistaa alkuperäinen, ainutlaatuinen funkkiselokuvateatteri, mutta samalla lisätä tilojen monikäyttöisyyttä. Teatterin lämpiö kytkeytyy jatkossa Mannerheimintien puolella olevaan isoon aulatilaan. Teatterisaliin rakennetaan myös esiintymislava valkokankaan eteen siirtämällä neljä penkkiriviä varastoon. Salin kaikki tuolit entisöidään ja esitys- ja konferenssitekniikka uudistetaan.

”Kokonaisuuden toiminnallisuus ja joustavuus ovat meillä punaisena lankana suunnittelussa – haluamme, että tila palvelee monia eri ryhmiä”, sanoo Amos Rexin ohjelmajohtaja Kaj Martin.

Bio Rexin laajentuneet tilat mahdollistavat myös niiden entistä monipuolisemman käytön erikokoisissa juhlissa, seminaareissa ja yritystapahtumissa. Uudet, joustavammat tilaratkaisut antavat mahdollisuuden eri kokoisiin tapahtumiin sadasta lähes 1000 vieraaseen saakka. Bio Rexin tilojen vuokraus yritystapahtumiin on jo alkanut.

“Olen äärettömän iloinen Lasipalatsin Bio Rexin tilojen tyylikkäästä ja toiminnallisesta entisöinnistä sekä Helsingin kaupunkikuvaa elävöittävästä Amos Rexin kulttuurikokonaisuudesta. Uskon, että asiakkaamme tulevat ihastumaan tilojen autenttisuuteen ja monipuolisiin mahdollisuuksiin, jotka tarjoavat aistit avaavan paikan tuoda ihmiset yhteen”, sanoo toimitusjohtaja Joonas Keskinen Ravintola Lasipalatsista.