STOP THE PRESS!

Sosiaalisen median koiratähti Kyöstiltä kirja elämästä

KYÖSTI – Asioita elämästä Amerikanbulldoggi Kyöstistä tuli yksi Suomen suosituimmista sosiaalisen median hahmoista lähes vahingossa. Kyöstin jokapäiväistä elämää seuraa sosiaalisessa mediassa nykyään noin 77 000 fania. Etelä-Karjalan murteella puhuva, töissä käyvä ja sarkastisen huumorintajun omaava uros saa kenet tahansa harkitsemaan lemmikin hankkimista – tai välttämään sitä.

Suomalaisen miehen perustyyppiä muistuttava Kyösti on nyt julkaissut oman kirjan KYÖSTI – Asioita elämästä (Fitra Oy). Kirjan on toimittanut kirjailija ja toimittaja Heidi Holmavuo yhdessä Kyöstin kanssa. Kirjassa Kyösti käy läpi jokaiselle tärkeitä asioita elämästä. Näitä ovat työasiat, liikunta-asiat, lepoasiat ja ravintoasiat. Koska kyseessä on uros, pitää kirjassa myös käsitellä naisasiat.

Millainen on Kyöstin ruokaympyrä? Mitä mieltä Kyösti on näkemistään yöunista? Tai millaisen vastaanoton taloon muuttanut Hilppa-narttu sai? Ja miten tuo narttu vaikuttaa nykyisin muiden narttujen iskemiseen? Kyöstillä on omassa kirjassaan kaikki vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin, joita et edes ajatellut kysyväsi koiralta. Eikä Kyöstiltä tarvitse kysyä, hän kertoo kyllä omat mielipiteensä joka asiaan.

Kirjan kuvien ja tekstien saumattomuus ihastuttaa, Kyöstin murre saa lukijan hykertämään ja suupielet vetäytyvät väkisin ylöspäin. KYÖSTI – Asioita elämästä on ehdottomasti hyvän mielen kirja, koska Kyöstiä ei voi olla rakastamatta.

– Kyöstillä on elämänasenne, josta meillä kaikilla on opittavaa. Ei tämä elämä saa olla liian vakavaa. Seuraavan kerran kun sinulta kysytään tulevaisuuden haaveistasi, mitä jos vastaisit niin kuin Kyösti: ”Oispa paljon voita.” Tai niin kuin Hilppa: ”Et ois joka päivälle uus pallo. Ja joskus sais luvan syyä paskaa.” Tämmöisiä nämä kirjoitusprosessin aikana käydyt koirakeskustelut olivat, Holmavuo toteaa.

Kirjan lisäksi Kyösti julkaisee samanaikaisesti Vuosikalenterin 2018 teemalla – Vuosi yhtä juhlaa. Kirja ja kalenteri ovat jo nyt saaneet valtavan suosion fanien keskuudessa.

KYÖSTI – Asioita elämästä (Fitra 2017)
ISBN 978-952-350-019-8
Sidottu, 112 sivua