STOP THE PRESS!

Rakastetun lauluntekijän Juha Tapion hitit soivat nyt ensimmäistä kertaa suomalaisessa kesäteatterissa!

Kaksi puutaHämeenlinnan Uuden Kesäteatterin kesän 2018 esitys, Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama KAKSI PUUTA on musiikkikomedia Juha Tapion lauluin.

Rakastetun lauluntekijä Juha Tapion hitit soivat nyt ensi kertaa suomalaisessa kesäteatterissa. Kaksi puuta on raikkaan humoristinen tarina rakkaudesta, intohimosta ja… jääräpäisyydestä. Ja siitä mitä tapahtuu kun tunteiden tuuli puhaltaa kaiken uusiksi. Miten reagoi nainen, joka saa naapurikseen väärän miehen, joka paljastuukin oikeaksi? Mitä tekee mies joka pakoilee rakkautta ja löytääkin sen edestään? Kaksi puuta on hersyvän hauska ja häpeämättömän romanttinen komedia taattuun Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin tyyliin. Näytelmä saa ensi-iltansa 30.6.2018 ja esitykset jatkuvat aina 11.8. saakka. Koko kesän esitysten liput tuleiat myyntiin perjantaina 24.11.2017.

”Minua ja laulujani on ennenkin kysytty vastaaviin esityksiin, mutta olen tähän saakka kieltäytynyt kunniasta. Nyt tilanne oli kuitenkin toinen, koska Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin vetäjä Otto Kanerva on minulle entuudestaan tuttu ja koska vietän ensi vuonna 20-vuotisjuhlaa levyttävänä artistina ja näin ollen laulujeni varaan tehty musiikkikomedia tuntui luontaiselta tähän kohtaan” kertoo Juha Tapio ajatuksistaan. Musiikkikomedian käsikirjoittaja-ohjaaja-näyttelijä Otto Kanerva puhkuu jo intoa ensi kesän suhteen: ”Jos kesän 2017 jättimenestys Suklaasydän ilahdutti sinua, Kaksi puuta hurmaa sinut täysin!”

Kaksi puuta -esityksessä kuullaan lukuisia lauluja Juha Tapion uran varrelta. Mukana on mm. esityksen nimikappale Kaksi puuta, Sinun vuorosi loistaa, En mitään en ketään ja Suurenmoinen elämä. ”Juha Tapion musiikki tullaan sovittamaan näytelmään ison musikaalin keinoin. Meillä on erittäin ammattitaitoinen teatterisovittaja ja kapellimestari Antti Vauramo Lahden Kaupunginteatterista, loistava orkesteri ja näyttelijävalinnoissa on keskitytty nimenomaan komedian tekemisen kykyyn ja lauluvoimaan”, Kanerva hehkuttaa.

Huumorilla, koskettavuudella ja romantiikalla rakennettua tarinaa tähdittävät monista tv- ja elokuvatöistään tuttu Ria Kataja, Lahden Kaupunginteatterissa musikaalien päärooleissa loistanut Hanna Vahtikari ja Hämeenlinnasta ponnistanut nuori kyky Veera Tapanainen. Otto Kanerva on tuttu Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin kasvo ja hän saa miehiseksi aisaparikseen mm. Villi kortti -ohjelmassa ”Poikana” ansioituneen ja erinomaisesti laulavan yleisönlemmikin Mikko Töyssyn.

Mukana on luonnollisesti myös live-orkesteri, jossa soittavat Vain elämää -ohjelmasta tuttu kitaristi Peter Engberg, tätä nykyä Hämeenlinnassa asuva Yö-yhtyeen ex-rumpali Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari sekä paikallista soittajavoimaa edustavat Kalle Penttilä ja Henri Savolainen. Musiikin sovitus on Lahden Kaupunginteatterin kapellimestari Antti Vauramon käsialaa.

Lisäksi Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa iloitaan varovaisesti myös puitteiden mahdollisesta parantumisesta ensi kesäksi. Otto Kanerva kertoo: ”Pitkäaikainen haaveemme katetusta katsomosta näyttää toteutuvan. Olemme sopineet asiasta Hämeenlinnan kaupungin kanssa erittäin hyvän yhteistyön merkeissä. Asia on Kaupunginhallituksen päätöslistalla maanantaina 27.11. Myönteinen päätös tulisi tarkoittamaan sitä, että Hämeenlinnaan saataisiin remontoitu ja katettu kesäteatteri- ja viihdeareena kesäkausiksi. Tämä parantaisi mahdollisuuksiamme palvella yleisöä entistä paremmin. Katsojakapasiteettimme laajenisi myös jonkin verran. Toivomme, että hanke menee läpi, sillä olemme tosissamme ja valmiita jatkamaan toimintaamme pitkäjänteisesti Hämeenlinnassa.”


Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri on musiikkikomedioihin keskittynyt uusi vireä kesäteatteri. Otto Kanervan Onnellinen Mies Oy:n pyörittämä teatteri on toiminut vuodesta 2015 ja kasvattanut katsojamääriään vuosi vuodelta. Kesän 2017 Suklaasydän-esitys keräsi Hämeenlinnan Kaupunginpuistoon jo liki 15 000 katsojaa.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin nettisivut osoitteessa www.hukteatteri.fi

Juha Tapion kotisivut osoitteessa www.juhatapio.com