STOP THE PRESS!

Salkkareista tuttu Anneli Ranta näyttelijäksi Pelolla johtaminen on perseestä –näytelmään

Anneli RantaAnneli Ranta tulee mukaan Pelolla johtaminen on perseestä -näytelmään. Anneli Ranta on tullut tunnetuksi suurelle yleisölle roolistaan Salatut elämät -sarjan Helena Kuulana ja esiintyy myös tällä hetkellä esityksessä olevassa Huipputiimi -musiikkikomediassa. Anneli on huikea näyttelijä, joka naurattaa ja itkettää teatterilavalla.

”Olen ollut riemastunut roolistani Pelolla johtaminen on perseestä -näytelmässä, joka on hauska ja naurattaa katsojia, vaikka aihe onkin vakava”, kertoo Anneli Ranta.

”Ranta on loistava lisä hullunhauskaan näytelmään, jonka toivomme herättävän sekä keskustelua teemasta, että muutosta arjessa ja asenteissa”, kertoo näytelmän käsikirjoittaja Maarika Maury. ”Anneli oli itse asiassa ehdolla esitykseen jo alkumetreillä, mutta aikatauluhaasteiden takia asia ei toteutunut ensimetreillä”. Tänään Ranta nähdään kolmesataapäisen yleisön edessä Peurungalla.

”Pelolla johtaminen ei myöskään ole aina näkyvää, vaan se voi näyttäytyä myös hiljaisemmissa ja pintapuolisesti kilteiltä näyttävissä työyhteisöissä. Mukavakin pomo voi aiheuttaa pelkoa esimerkiksi puuttumattomuudella. Näytelmän avulla kannustetaan ”nostamaan kissa pöydälle” ja kitkemään työyhteisön haasteellisia johtamistapoja, sekä pyritään parantamaan keskinäistä vuorovaikutusta”, muistuttaa yksi tuottajista Work Goes Happyn Jyri Kansikas.

Pelolla johtaminen synnyttää suuria kustannuksia niin yrityksissä kuin yhteiskunnassakin.  ”Kukapa sitä voisi antaa kaikkensa pelon ilmapiirissä”, sanoo Jaana Tuomila, joka on yksi näytelmän pohjautuneen Pelolla johtaminen on perseestä -kirjan kirjoittajista.

Näytelmä on otettu hyvin vastaan ja näytökset ovat olleet loppuun myytyjä. Produktio on vieraillut myös kiertävänä teatterina monilla eri paikkakunnilla yrityksissä ja yhteisöissä.

Anneli Ranta on myös näyttelijän työn lisäksi kouluttaja ja tulee toimimaan jatkossa myös Kissconsulting Oy:n valmentajana. ”Näytelmällisyyden ja valmentamisen yhdistelmä toimii loistavasti,” kertoo yrityksen toimitusjohtaja Maarika Maury. Suomalaisen viestintäkulttuurin haasteet on helppo havainnollistaa näytelmällisin keinoin, Maury jatkaa.

Teatterinäytelmän taustalla on kirja Pelolla johtaminen on perseestä, johon on koottu aitoja tarinoita suomalaisesta työelämästä. Kirjan on kirjoittanut Kissconsulting Oy:n johtoryhmäläiset ja muutosvalmentajat Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi. Näytelmäproduktion toteuttajina toimivat yhteistyössä Work goes happy Oy ja Kissconsulting Oy. Rooleissa Rannan lisäksi mm. Mikko Kivinen ja Reidar Wasenius. Näytelmän ohjaa Hannu Kahakorpi. Näytelmän tukijoina ja asian puolestapuhujina mm SOL, Jyränkölän setlementti, Finnish Steel Painting, Tilastokeskus, Lempäälään kunta, Savitaipaleen kunta ja Laitilan kunta.