STOP THE PRESS!

Kyyti ja Sveitsin PostBus yhteistyöhön

Kyyti.comSuomalainen kyydinjakopalvelu Kyyti ja Sveitsin PostBus aloittavat yhteistyön Sveitsissä. PostBus on Sveitsin Postin tytäryhtiö, jonka reiteillä on yli 150 miljoonaa asiakasta vuosittain.

Suomalainen kyydinjakopalvelu Kyyti ja Sveitsin PostBus aloittavat yhteistyön Sveitsissä. Pilottihankkeessa kehitetään joustavaa taksin jakamiseen perustuvaa palvelua täydentämään Sveitsin johtavan bussiyhtiön verkostoa. Palvelussa käytettävä teknologia on Kyyti Groupin kehittämä ja sitä on testattu Suomessa Kyyti-kimppataksipalveluissa.

PostBus on Sveitsin Postin tytäryhtiö, jonka 2200 bussia kuljettaa 882:lla reitillä yli 150 miljoonaa asiakasta vuosittain. Sveitsin lisäksi yhtiö tarjoaa palveluita Ranskassa ja Liechtensteinissa.

Kyyti Groupin toimitusjohtaja Pekka Möttö pitää yhteistyötä merkittävänä. ”PostBus edustaa parasta, mitä julkisen liikenteen saralla on olemassa. Yrityksellä on vahva historia ja ikoninen asema Sveitsissä, mutta samalla se on erittäin edistyksellinen ja kansainvälisesti tunnettu edelläkävijyydestään uuden teknologian hyödyntämisessä joukkoliikenteessä. On kova juttu, että he valitsivat meidät kumppanikseen kehittämään joustavaa ja kustannustehokasta ratkaisua ensimmäisen ja viimeisen mailin ongelmaan. Tämä on meille selkeästi näytön paikka.” Möttö sanoo.

”Kehitämme yhteistyössä Kyydin kanssa uutta palvelua, joka mahdollistaa matkustuskapasiteetin nykyistä tehokkaamman hyödyntämisen niin kaupungeissa kuin maaseudulla.”, kertoo PostAuton liikennepalveluiden kehitysjohtaja Martina Müggler.

Kyyti-palvelu toimii parhaillaan Suomessa Oulussa, Tampereella ja Turussa. Lisäksi palvelun pilotointi on parhaillaan käynnissä Helsingissä. Kyyti on aikaisemmin tänä vuonna julkistanut merkittävät teknologian vientisopimukset Yhdysvaltoihin ja Vietnamiin.

Lisätietoa PostBusista

PostBus on Sveitsin Postin (Swiss Post) tytäryhtiö. Yrityksellä on pitkä historia molempien, sekä ihmisten, että pakettien kuljettamisesta. PosBusin linja-autot tunnistaa ikonista, jossa yhdistyy punainen Sveitsin lippu sekä keltainen äänitorvi. Jollain vuoristoteillä, Sveitsin Postin autoille on määrätty etuajo-oikeus. Tällaiset tiet tunnistaa liikennemerkeistä, joissa on keltainen äänitorvi sinisellä taustalla.