STOP THE PRESS!

Finnkino rakentaa Helsingin Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin

Finnkino kehittää yhdessä Helsingin Itiksen kanssa Suomen elokuvateatterimaailmaa avaamalla loppuvuodesta 2018 huippumodernin Finnkino Itis -teatterin. Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen IMAX®-elokuvateatteri.

– Olemme todella ylpeitä ja innoissamme, että saamme vihdoin julkistaa avaavamme Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin. Maailmanlaajuisesti tunnetuin IMAX®-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX®-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Lindholmin mukaan Helsingin Itäkeskus on uudelle huipputeatterille strateginen sijainti.

– Itä-Helsingistä ja sen lähialueilta on puuttunut täysmittainen elokuvateatteri ja sitä aukkoa olemme nyt paikkaamassa. Itäkeskuksen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta odotamme Itis-elokuvateatteriin leffafaneja laajasti niin lähialueilta kuin metrolinjan varrelta ja muualtakin Suomesta. Uskomme, että Suomen ensimmäinen IMAX®-teatteri kiinnostaa, Lindholm sanoo.

Finnkino Itis avaa ovensa loppuvuodesta 2018 

Noin tuhatpaikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX®-teatteria on valmisteltu pitkään. Rakennesuunnittelu aloitettiin vuosi sitten ja tällä hetkellä teatterin tilalla on iso monttu, josta teatteri ensi vuoden aikana alkaa muotoutumaan.

– Finnkino Itiksen IMAX® on kauan odotettu ja tärkeä jatkumo Odeon-ryhmän IMAX®-yhteistyölle. Yhteinen menestyksemme Tukholman IMAX®-teatterin avaamisessa ja Odeonin ketjujen 21 muuta IMAX®-teatteria Euroopassa sekä Finnkinon erittäin korkeatasoinen teatteriosaaminen luovat meille erinomaiset lähtökohdat rakentaa Finnkino Itiksen IMAX®-teatterista unohtumaton kokemus kaikille elokuvien ystäville Suomessa, kommentoi IMAX Corporationin Euroopan ja Afrikan alueen toimitusjohtaja Giovanni Dolci.

– IMAX®in ensiluokkainen projisointitekniikka, joka tuottaa kristallinkirkasta kuvaa, yhdistettynä IMAX®in geometriseen, voimakkaaseen digitaaliseen äänentoistoon, luo leffafaneille maailman kokonaisvaltaisimman elokuvaelämyksen ja tunnelman kuin olisi mukana itse elokuvassa, Dolci kuvaa.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Finnkino Itiksen saliin tulee noin 315 m2:n kangas sekä IMAX®in oma 12.0-kanavainen Immersive Sound System -äänentoistojärjestelmä. Pohjoismaissa on tällä hetkellä Itikseen rakentuvan IMAX®-teatterin lisäksi vain kaksi muuta IMAX®-teatteria.

Itiksestä kehitetään monipuolista, koko perheen elämyskeskusta

Itiksen kaupallinen ja operatiivinen johtaja Belinde Bakker pitää elokuvateatteria erinomaisena ponnahduslautana kauppakeskuksen uuden tavoiteposition saavuttamiseen.

– Asiakkaat odottavat kauppakeskusten tarjoavan shoppailun lisäksi erilaisia viihtymisen ja vapaa-ajan palveluita. Iloitsemme voidessamme vastata asiakkaidemme odotuksiin rakentamalla Suomen johtavan elokuvateatteriketjun Finnkinon kanssa Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin, toteaa Bakker.

Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen upouuden, korkeatasoisen ravintola-alueen. Lisäksi Itiksen nykyinen, Finnkinoa vastapäätä sijaitseva ravintolamaailma remontoidaan kokonaisuudessaan. Perheille suunnattuja palveluita parannetaan ja uuden viihdealueen suunnittelu on käynnistetty.

– Tavoitteemme on tehdä Itiksestä perheiden suosikkikohde shoppailuun ja vapaa-ajan viettoon. Suomen paras elokuvateatteri on paras mahdollinen lähtökohta hankkeellemme, kertoo Bakker.

Käy katsomassa videolta, miltä uusi huippumoderni Finnkino Itis IMAX®-elokuvateatteri näyttää! Lisätyn todellisuuden AR-esittely löytyy osoitteessa www.finnkino.fi/itis.  

Katso myös: Itikseen nousee huippumoderni Finnkinon elokuvateatteri -video